Ingrijire diferita pentru pielea ta dimineata vs seara

05 May of 2016

Sunt convinsă că îi acorzi tenului tău o atenție deosebită. Ți-ai format o rutină, folosești cele mai bune produse cosmetice și, cu toate acestea, rezultatele nu sunt spectaculoase. De ce?

Răspunsul la întrebarea pe care tocmai am pus-o este simplu: pentru că tenul tău are nevoi diferite dimineața față de seara. Este logic, dacă stai să te gândești. În timpul zilei, pielea ta este afectată de stres, de poluare sau de farduri. În timpul nopții, ea se reface, la fel ca întreg organismul tău. Și, atunci, este normal să o îngrijești diferit. Iată cum…

În zorii zilei
Pasul 1: spală-te pe față cu un gel de curățare revigorant pentru a îndepărta sebumul. Nu folosi niciodată săpun obișnuit, pentru că el îți va usca tenul. Caută produsul potrivit pentru tine și nu ocoli dermato-cosmeticele.
Pasul 2: curăță apoi tenul cu un tonic hidratant și hrănitor. Ajută-te de un tampon mic de vată.
Pasul 3: aplică un ser antioxidant, dar nu uita gâtul și zona decolteului.
Pasul 4: folosește o cremă hidratantă cu factor de protecție. Chiar dacă e iarnă, ultravioletele există și sunt nocive ca vara.
Pasul 5: dacă ochii tăi par obosiți, iar cearcănele și-au făcut deja apariția, folosește un gel răcoritor cu vitamina C.

Pe înserate
Pasul 1: cea mai importantă regulă, de la care nu există abatere, este să te demachiezi cu foarte multă atenție și răbdare; insistă asupra zonei ochilor dacă mascara pe care ai folosit-o este waterproof. Ea se îndepărtează mai greu.
Pasul 2: spală-te pe față cu o loțiune de curățare care va îndepărta particulele de praf și bacteriile, apoi clătește cu apă călduță din abundență. La sfârșit, tamponează cu un prosop fin și curat și nu freca tenul.
Pasul 3: folosește un ser anti-aging și nu uita, din nou, de gât și zona decolteului.
Pasul 4: aplică o cremă de noapte care îți va hidrata tenul și-l va lăsa catifelat. Alege acea cremă potrivită tipului tău de ten.
Pasul 5: folosește o cremă specială pentru ochi.

 

Citeste si:

 

 

 

Articol exclusiv online
Text: Ada Oprea
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Epilarea definiva cu laser – Sfaturi dermatologie

Next:

Cele mai bune sfaturi pentru ingrijirea sanilor

You may also like

Post a new comment