Îngrijire ca la carte pentru părul tău

14 January of 2020

Îngrijire ca la carte pentru părul tău – Suntem diferite și acest lucru este valabil 
și cât privește podoaba capilară. Că avem 
părul mai fin sau ondulat, mai gras ori 
mai uscat, ne dorim să arătăm în fiecare zi impecabil.

Cauzele pentru care firul de păr este uscat sunt multiple: soarele, produsele de îngrijire neadecvate, coafatul zilnic cu föhnul, placa de păr creează o tensiune din cauza căreia firele se despică, devin aspre și, într-un final, se rup.

Însă un păr uscat poate fi legat și de un dezechilibru hormonal. În timp ce scalpul produce adesea prea multă grăsime în cursul pubertății, odată cu trecerea timpului, ea scade. Acest lucru afectează atât părul fin, cât și pe cel gros.

Acelea dintre noi care au părul creț, de cele mai multe ori, observă că firul este uscat, deoarece grăsimea naturală a scalpului nu coboară la fel de bine pe ele ca pe firele netede.

Părul uscat are nevoie de substanțe care să-l hidrateze în profunzime, să-l hrănească și să-i restabilească echilibrul. Uleiul de cocos, ceara naturală sau ureea sunt ingredientele care nu trebuie să lipsească din compoziția produselor pe care le folosești. Înainte de a aplica pe păr uleiul de cocos, spală-te cu un șampon delicat, fără silicon.

După ce ai îndepărtat surplusul de apă cu ajutorul prosopului, toarnă câteva picături de ulei de măsline în palme și masează părul cu grijă. La final, poți aplica și pe scalp câteva picături. După ce ai terminat, înfășoară 
părul într-un prosop cald și lasă uleiul să acționeze minimum trei ore.

Părul gras pare neîngrijit și, oricât te-ai chinui să-l coafezi, aspectul său lasă de dorit. Glandele sebacee de pe scalp sunt responsabile pentru firul gras. Ele produc sebum, făcând ca pielea și părul să fie strălucitoare.

Atunci când glandele produc cantități excesive de sebum, apare problema cu care se confruntă multe dintre noi. Stresul, schimbările hormonale, mâncarea nesănătoasă și medicamentele sunt cauzele acestuia.

Mierea și argila sunt numai câteva dintre ingredientele pe care ar trebui să le ai la îndemână când vrei să prepari o mască de păr. Amestecă un pliculeț de argilă, care are rolul de a absorbi foarte bine grăsimea, cu apă și oțet în cantități egale. Aplică această mască pe rădăcina părului și las-o să acționeze preț de zece minute. Spală-te apoi cu șampon și aplică 
ulterior balsam.

Citeste si:

sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Frumoasă 
cu un măr pe zi

Next:

Exfolierea potrivită pentru tenul tău

You may also like

Post a new comment