Ingredientul secret pe care trebuie să-l pui în salată

17 November of 2015

Este cunoscut faptul că toate verdețurile sunt o sursă mare de nutrienți dar ajută la menținerea siluetei. Există un ingredient secret care trebuie adăugat în salatele din frunze verzi pentru beneficiile pe care acesta le aduce tocmai combinat cu salata verde.

Ingredientul secret este oul, care trebuie combinat cu salata, fie fiert, fie crud în sos, pentru că aduce beneficii suplimentare salatei, deoarece potențează absorbția de carotenoide (pigmenți care conțin vitamina A).

Citeste si: Trei diete usoare pentru slabit

Carotenoidele sunt cele care dau o culoare determinată legumelor. O salată cu legume de diferite culori oferă corpului mai multe tipuri de carotenoide: betacaroten, luteină, zeaxantină și licopen. Lipidele pe care le conține oul potențează absorbția de carotenoide.

Una din marile probleme actuale este că populația nu mănâncă suficiente verdețuri, iar atunci când mănâncă salată o asezonează cu tot felul de sosuri sau dressinguri calorice, care o fac să-și schimbe gustul și să devină chiar mai calorică decât un hamburger cu brânză.

Citeste si: Pentru salatele de iarnă: 5 dressinguri

Este important prin urmare să fie adăugat un ou fiert la salată, nu doar pentru că îi oferă un gust deosebit, ci și pentru că este slab caloric (70 de calorii dacă este fiert). Oul este un aliment bogat în nutrienți care conține aminoacizi esențiali, grăsimi nesaturate și vitamine din grupa B.

Mai trebuie spus că pentru a fi cât mai benefic pentru sănătate oul trebuie consumat întreg, atât gălbenușul cât și albușul.

Oul poate să înlocuiască dressingul din salată. Multe dintre ele conțin între 140 și 160 de calorii la doar două lingurițe. În schimb, un ou mare întreg conține doar 70 de calorii și are un aport de 6 grame de proteine.

Citeste si: Dieta de 14 zile. Cea mai buna dieta de vara

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Cacao. Un ingredient delicios, sanatos si energizant

dieta cu lamaie

Next:

Dieta cu lamaie

You may also like

Post a new comment