Ingrediente secrete din India

29 May of 2018

Mi-e greu să cred că nu ai admirat niciodată frumoasele actrițe de la Bollywood, cărora, de cele mai multe ori, nu le poți ghici vârsta pentru că arată impecabil.

Toate igredientele pe care indiencele le folosesc pentru a se păstra tinere și frumoase sunt secrete doar pentru noi – și asta nu din cauza unei taine ce ne-a fost ascunsă, ci pentru că nu ne-am îndreptat atenția unde trebuia. Ba, mai mult, ritualurile de înfrumusețare ale femeilor din India cuprind doar ingrediente naturale, ușor de procurat chiar și la noi, care nu au efecte secundare, ci doar benefice.

despre india

1 Neem. Este un copac mereu verde, considerat sacru la indieni. Este un soi de liliac, iar beneficiile sale medicale sunt cunoscute de-acum 5.000 de ani. O infuzie din frunze de neem te scapă de acnee dacă te speli cu ea pe față. De asemenea, poți face o mască pentru ten din iaurt cu pudră de neem pentru a reduce efectul de piele de porțelan cauzat de excesul de grăsime. Uleiul de neem este tratamentul perfect împotriva mătreții, dacă masezi scalpul și rădăcinile părului.

2 Șofran. Deși este unul dintre cele mai scumpe condimente din lume (din cauza muncii depuse pentru cultivarea și recoltarea acestuia), merită toți banii datorită nenumăratelor beneficii pentru frumusețe. De exemplu, este singurul ingredient care te ajută să îndepărtezi bronzul sau să-l uniformizezi. Amesteci șofran cu o cremă hidratantă, lași să treacă o noapte, apoi de dimineața aplici unde ai nevoie. De asemenea, dacă vrei ca tenul tău să aibă un aspect tonic, folosește o soluție de apă de trandafiri cu șofran.

3 Miere. Un ingredient care se găsește și la noi în țară cu ușurință și care are proprietăți hidratante extraordinare, mierea este preferata multora. Ea ajută la calmarea pielii după plajă, iar în cazul arsurilor, reduce durerea și 
vindecă cicatricea mai repede datorită calităților ei antiseptice. Mierea este de multe ori un ingredient principal ce intră în componența măștilor de față.

4 Coacăz-indian sau amla. Este un excelent tonic capilar care stimulează creșterea părului. El se combină de multe ori cu henna pentru a întări pigmentul de culoare. Amla combate mătreața și previne albirea firului de păr. Folosit în tratamentele pentru ten, coacăzul-indian s-a dovedit a fi un puternic astringent, care tonifică și regenerează epiderma.

5 Turmeric. E un excelent tonic. Este un condiment indispensabil în orice casă din India. Femeile îl folosesc nu doar în bucătărie, ci și pentru a reduce vergeturile sau ridurile profunde. Pentru acestea din urmă se poate face o pastă din pudră de orez, lapte proaspăt, suc de roșii și turmeric. Aplică o cantitate mică, dar suficientă pe rid și lasă să se usuce, apoi îndepărtează substanța ușor cu apă călduță. Dacă ai călcâiele crăpate, amestecă ulei de cocos cu turmeric și lasă amestecul să acționeze cel puțin 15 minute.

6 Lemn 
de santal. 
E unul dintre cele mai scumpe tipuri de lemn din lume, din care se extrage o esență (ulei) ce are puternice calități antiseptice. Pentru un ten de invidiat, 
se amestecă câteva 
picături de ulei cu pudră de alune și lapte proaspăt. În plus, proprietățile hidratante transformă lemnul de santal într-un ingredient cosmetic foarte căutat.

7 Busuioc 
sfânt sau 
tulsi. O plantă cu proprietăți astringente, tulsi este folosită din cele mai vechi timpuri pen­tru a trata diverse afecți­uni și pentru a îndepărta stresul. Câteva frunze strivite și amestecate cu lapte te scapă de acnee, iar pudra de tulsi împre­ună cu pulbere din coajă de portocală îți albește dinții natural, dacă o folosești ca pe pastă.

8 Făină de năut. E utilizată în India în tratamentele pen­tru un ten frumos, care radiază de sănătate. Acest ingredient e folosit și în măștile de față care te sca­pă de roșeață (cuperoză). Amestecă făină cu suc de castravete și aplică pe zona cu probleme. După 20 de minute, 
clătește cu apă caldă.

Citeste si: Cele mai mari secrete de frumusete

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Cartea ta de vizită: unghii frumoase

Next:

Aproape totul despre 
conturul de buze

You may also like

Post a new comment