În muzeu virtual într-o vacanță de vară de compromis

02 June of 2020

Pandemia și perioada de izolare și carantinare, precum și măsurile adiacente au stricat planurile de vacanță tuturor. Nu mai avem cum să cutreierăm nestingheriți lumea în lung și în lat, dar putem să ne bucurăm de minunile acesteia de acasă, din confortul sufrageriei noastre. Nu e același lucru ca un concediu, dar măcar este un pas înainte.

Colecția Google Arts & Culture include muzee renumite din Londra, Muzeul Van Gogh din Amsterdam, Guggenheim din New York și, literalmente, sute de locuri în care poți avea acces rapid la artă.

British Museum, Londra

Acest muzeu de referință este situat în inima Londrei și permite vizitatorilor virtuali să vadă cele mai intreseante comori ale lumii antice, dar nu numai. Secția de egiptologie este foarte căutată. Aruncă o privire aici: https://britishmuseum.withgoogle.com/

Muzeul Guggenheim, New York

Funcția Street View Google permite vizitatorilor să viziteze celebra scară în spirală a Guggenheim-ului, fără să plece vreodată de acasă. De acolo, poți descoperi opere de artă incredibile din epocile impresioniste, postimpresioniste, moderne și contemporane.

National Gallery of Art, Washington, D.C.

Acest faimos muzeu american de artă prezintă două exponate online prin intermediul Google. Prima este o expoziție de modă americană din 1740 până în 1895, incluzând multe haine din epocile coloniale și revoluționare. A doua este o colecție de lucrări ale pictorului baroc olandez Johannes Vermeer.

Musée d’Orsay, Paris

Această galerie de artă este extraordinară și adăpostește sute de lucrări faimoase ale artiștilor francezi care au trăit între 1848 și 1914. Admiră lucrările de artă semnate de Monet, Cézanne și Gauguin.

Muzeul Național de Artă Modernă și Contemporană, Seul

Unul dintre muzeele populare din Coreea poate fi accesat din orice parte a lumii. Turul virtual de la Google te plimbă prin șase etaje de artă contemporană din Coreea și de pe tot globul.

Muzeul Pergamon, Berlin

Fiind unul dintre cele mai mari muzee din Germania, Pergamon are multe de oferit. Acest muzeu găzduiește o mulțime de artefacte antice, inclusiv Poarta Ishtar din Babilon și, bineînțeles, Altarul Pergamon.

Rijksmuseum, Amsterdam

Admiră picturile din epoca olandeză de aur, inclusiv capodopere semnate de Vermeer și Rembrandt.

Muzeul Van Gogh, Amsterdam

Oricine îl iubește pe pictorul olandez poate vedea lucrările sale vizitând acest muzeu virtual, care are cea mai mare colecție de opere de artă ale lui Vincent van Gogh, respectiv peste 200 de tablouri, 500 de schițe și peste 750 de scrisori personale.

MASP, São Paulo

Muzeul de Artă din São Paulo este primul muzeu virtual modern din Brazilia. Fă un tur virtual pentru a experimenta minunatul edificiu cultural.

Muzeul Național de Antropologie, Mexico City

Construit în 1964, acest muzeu este dedicat arheologiei și istoriei patrimoniului pre-hispanic din Mexic. Există 23 de săli de expoziție pline cu artefacte antice, inclusiv unele din civilizația maya.

Citeste si: Dormitorul lui van Gogh, refacut în totalitate. Cum arata incaperea in care a trait pictorul

Articol exlusiv online, text: Ada Oprea, sursa foto: Unsplash


Comments

comments

Egiptul Antic, piramide, Egipt

Previous:

Egiptul Antic. Câteva lucruri surprinzătoare pe care merită să le știi

Muntii Apuseni

Next:

Munții Apuseni, acel „acasă“ al naturii

You may also like

Post a new comment