5 rețete – se prepară fiecare în maximum 15 minute si au foarte putine calorii – Până de curând se știa că drumul spre mult doritul abdomen plat trece numai pe la sala de gimnastică și presupune multă sudoare: erau prescrise mii de variante de exerciții menite să ne asigure o siluetă zveltă. Noul trend este mai prietenos – pentru modelarea abdomenului nu sunt decisive doar exercițiile fizice, ci și nutriția! Abdomenele aduc într-adevăr fermitate zonei, întărind mușchii, dar nu topesc grăsimea în totalitate.
Primul pas este adoptarea unei alimentații corespunzătoare, prin scăderea consumului de carbohidrați. 250 g de carbohidrați pe zi ajung pentru a ne simți bine cu trupul și sufletul. De regulă sunt suficienți cei pe care-i obținem din fructe, legume și porții mici de garnitură. Această dietă vă oferă în plus proteine din carne slabă (pui sau curcan) și uleiuri esențiale din alune, nuci, cereale și ulei de măsline.
Musli cu fructe de pădure… vitamine pentru toată ziua
Ingrediente (pentru 1 porție):
•500 g fructe de pădure congelate la alegere (de exemplu zmeură și afine) •2 linguri alune sau miez de nucă •6 linguri fulgi de cereale asortați
•250 ml piure de fructe pasate (de ex. banane, kiwi, mango)
Fructele de pădure se decongelează și apoi se scurg. Se toacă nucile sau alunele și se amestecă împreună cu fulgii de cereale și fructele de pădure. Se toarnă deasupra piureul de fructe.
Preparare: 10 minute. Per porție: 673 kcal,
19 g proteine, 24 g grăsimi, 90 g carbohidrați
Penne Pomodori… cu piept de pui și brânzică de casă
Ingrediente (pentru 2 porții): •200 g paste tip penne •sare, piper •200 g roșii cherry •100 g roșii uscate conservate în ulei •200 g file de piept de pui •2 linguri brânzică de casă •ruccola
1 Pastele se fierb al dente în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se lasă să se scurgă.
2 Între timp, se taie în două roșiile cherry, iar roșiile uscate se lasă să se scurgă de ulei și se taie fâșii. Se taie fâșii carnea.
3 Se prăjește carnea, se sărează și se piperează; se adaugă brânzică, roșii și paste și se încălzesc puțin împreună. Se ornează cu ruccola.
Preparare: 15 minute. Per porție, 720 kcal, 39 g proteine, 18 g grăsimi, 99 g carbohidrați
Piept de curcan cu ciuperci… super-gustos și ușor
Ingrediente (pentru 2 porții): •10 g hribi uscați •125 g roșii cherry •200 g ciuperci Champignon albe mici •3 cepe verzi •1/2 legătură pătrunjel •2 linguri ulei de măsline •sare, piper •5 linguri vin alb •1 lingură smântână degresată •2 felii piept de curcan (a cca 150 g)
1 Ciupercile uscate se lasă să se înmoaie 10 minute în 100 ml apă caldă. Se spală și se taie jumătăți roșiile și ciupercile Champignon. Se taie rondele ceapa verde și se toacă pătrunjelul.
2. Ciupercile Champignon și ceapa se prăjesc într-o lingură de ulei încins 3 min., apoi se sărează, se piperează și se sting cu vin. Se fierb 2 min. Se adaugă ciupercile uscate, cu tot cu zeama în care s-au înmuiat, și se fierb fără capac 5 min. Se adaugă apoi smântâna și roșiile. Se potrivește de sare și piper.
3 În restul de ulei se prăjește carnea pe fiecare parte 2 min. Se sărează, se piperează și se servește cu ciuperci și pătrunjel deasupra.
Preparare: 15 minute. Per porție: 310 kcal,
24 g proteine, 14 g grăsimi, 4 g carbohidrați
Omletă… cu șuncă și cașcaval savuros!
Ingrediente (pentru 1 porție): •2 ouă •sare, piper •50 g ceapă verde •20 g șuncă uscată •50 g roșii •20 g cașcaval (20 % grăsime în S.U.) •busuioc proaspăt •40 g pâine •1/2 castravete •1 lingură brânză de vac
1 Se bat ouăle spumă, se sărează și se piperează. Se taie ceapa verde rondele; se taie cuburi șunca; roșiile se taie sferturi și toate se adaugă la compoziția de ouă. Omleta se coace într-o tigaie de teflon.
2 Se rade cașcavalul, se presară pe omletă, se lasă la copt și se presară busuioc. 3Se servește cu pâine și salată de castraveți asezonată cu brânză de vaci.
Preparare: 10 minute. Per porție: 400 kcal,
36 g proteine, 17 g grăsimi, 28 g carbohidrați
Sorbet de zmeură… cea mai rapidă înghețată din lume
Se servește pe post de recompensă! Se amestecă 250 g de zmeură congelată cu 1 lingură de zahăr pudră cu aromă de vanilie și 2 linguri de suc de lămâie. Se lasă să se decongeleze 5-10 minute, apoi se pasează cu 250 g iaurt degresat rece până se obține o compoziție cremoasă.
Foarte ușor de preparat și cu puține calorii! (Cca 25 kcal per porție.)
Citeste si:
- Fasole verde in retete simple si delicioase
- Două reţete pentru longevitate
- Retete bune de inghetata facuta in casa
Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pexels.com/
Comments
You may also like
-
23 Aug
Un pahar de bere pe zi creşte colesterolul bun
NutrițieColesterolul mărit (hipercolesterolemia) este un factor de risc cardiovascular și poate afecta toate grupele de ...
-
17 Oct
Puterea alimentelor antioxidante
NutrițieAntioxidanții… Toată lumea vorbește despre aceste substanțe, dar ce sunt ele mai exact și unde ...
-
29 Sep
Mari greseli pe care le faci cu sanatatea ta, in fiecare zi!
NutrițieUnele obiceiuri pe care le facei nu naturalete in fiecare zi iti afecteaza grav sanatatea. ...
-
24 Jul
Ananas. 7 beneficii impresionante pentru sănătate
NutrițieAnanasul este un fruct tropical incredibil de delicios și sănătos. Este originar din America de ...
o dieta forte usor de tinut,dar cred ca este totusi nevoie si de 3o de minute sport zilnic.