Imunitatea, efect protector pentru organism

18 September of 2015

Imunitatea este trăsătura distinctivă a organismului uman  de a opune rezistență în fața microbilor și a substanțelor toxice, cu alte cuvinte, puterea lui de a-și păstra sănătatea.

Imunitatea este necesară pentru a avea un organism sănătos și plin de viață. O imunitatea puternică trebuie întreținută, nu lăsată în voia norocului.

Cum să ai o imunitatea puternică?

Toate ne dorim să stăm cât mai departe de viruși, microbi care ne pot împiedica să realizăm tot felul de treburi. Sistemul nostru imunitar are abilitatea să producă foarte mulți anticorpi într-un timp scurt și să lupte cu toți virușii. Dar pentru ca acesta să acționeze rapid este nevoie să-l alimentăm cu vitamine, minerale, proteine.

Vitamina A,C și E și vitamine de grup B (B1, B2, B6, B12) minerale precum fier, zinc, cupru, acestea contribuie la un sistem imunitare puternic. Dar pe lângă aceasta, este important să avem și o alimentație sănătoasă plină de fructe și legume. Morcovii, roșiile, sfecla roșie, ceapă, usturoi sunt esențiale pentru imunitate iar la capitolul fructe este bine să consumăm zmeură, căpșuni, pepene roșu.
Remediile naturiste sunt și ele indicate pentru producerea de anticorpi.

Putem avea pe lista nostră aloe vera, pelin, ghimbir, polen de albine, echinaceea.

Semne că ai o imunitatea scăzută

O imunitatea scăzută poate avea drept cauza și faptul că ești foarte stresată.

Consumul excesiv de  zahăr poate fi dăunător pentru sistemul imunitar și devine vulnerabil la răcelii și viruși. O altă cauză este fumatul, deficit de Vitamina D, sedentarism, consumul exagerat de alcool.

Dacă te regăsești în câteva din acestea atunci este timpul să mergi să consulți un medic. (Cristina Iliuță)

Citeste si:

Comments

comments

Previous:

10 boli grave cu denumiri inofensive

Next:

Tratamentele de fertilizare, o variantă de luat în calcul

You may also like

Post a new comment