Împrumută din strălucirea aurului

10 March of 2020

Cu proprietăți antiinflamtorii și antioxidante, aurul este mai mult decât o bijuterie sau un metal prețios, este un tratament rafinat pentru ten, la prețuri accesibile.

Utilizarea aurului în tratamentele de îngrijire ale pielii a devenit o practică obișnuită în zilele noastre, însă aurul era folosit pentru frumusețe de japonezi, romani și egipteni încă din vechime. Dermatologii au validat proprietățile aurului și în colaborare cu ei s-au dezvoltat mai multe tratamente în cabinetele cosmetice, dar și produse care se comercializează în magazine. Și cum aurul nu este solubil, nu există riscul ca particulele să fie absorbite în organism.

Orice formă ai alege, tratamentele cu aur sunt sigure și eficente. Iar dacă un produs ți-a provocat o reacție alergică, sigur nu e de la aur, ci de la un alt ingredient din rețetă! Prin urmare, aurul este la îndemâna noastră și îl putem folosi după dorință și trebuință. La ce e bun?

Soluție calmantă

Acest metal prețios poate calma rapid inflamația acneei, va reduce roșeața pielii și va proteja tenul împotriva radicalilor liberi care duc la apariția ridurilor și la deteriorarea calității pielii. Studiile au arătat că proprietățile aurului sunt superioare oricărui alt antioxidant. În plus, măștile cu aur au o strălucire senzațională și te fac să te bucuri de chipul tău poleit. Aproape îți dorești să te surprindă cineva purtând o astfel de mască-tratament. Plăcerea și sănătatea vin la pachet!

Mai multă hidratare

Dacă folosești o cremă hidratantă, un ser sau o cremă de ochi cu particule de aur, cu siguranță tenul tău va câștigat mai mult hidratare decât de la produsele obișnuite. Iar prețul acestor produse este unul absolut decent, la fel sau apropiat de celelalte. Doar pentru că au în compoziția lor aur nu înseamnă că sunt mai valoroase, mai scumpe, ci doar mai eficiente.

Menține tinerețea

Aurul nu numai că asigură frumusețea pielii, strălucirea și catifelarea ei, dar ne ajută să întârziem îmbătrânirea, pentru că el încetinește pierderea colagenului, crește elasticitatea pielii și ciruculația, stimulează celulele să se regenereze, crește rata metabolică a celulelor pielii, ceea ce duce la un aspect întinerit și la mai puține riduri. O mască „de aur” aplicată săptămânal va crea în timp o piele fermă și fină.

Ten fără pată

O piele fără pată și fără riduri este dorința oricărei femei. Ridurile, linii fine și petele pot fi reduse prin acțiunea aurului. El poate activa celule bazale ale pielii, ceea ce duce la creșterea elasticității. Ionii de aur stimulează celulele și nervii, ducând la creșterea circulației, a metabolismului pielii, la eliminarea toxinelor și în final la un aspect mai sănătos al pielii. Îngrijind tenul cu aur, producția de melanină scade și astfel evităm apariția petelor pigmentare.

Alt secret al Cleopatrei

Se spune că ea se folosea și de forța aurului pentru a-și păstra frumusețea, nu doar de lapte și miere. Folosea în fiecare seară o mască din aur, pe care o păstra pe față câteva ore, pentru a-și menține pielea tânără, strălucitoare și frumoasă. Cercetările de azi au arătat că aurul încetinește epuizarea colagenului după vârsta de 25 de ani, când nivelul lui începe să scadă treptat atrăgând după sine modificări ale pielii. Mai mult, egiptenii credeau că aurul are proprietăți medicinale care pot ajuta la vindecarea unor boli, inclusiv la reducerea alegriilor pielii.

Proprietăți antibacteriene

Pe lângă proprietățiele antiinflamatoare, aurul are și proprietăți antibacteriene, ajutând oxigenul să intre în piele pentru a stimula reînnoirea celulară. Și datorită creșterii hidratării, pielea își menține imunitatea și se poate vindeca mult mai rapid în cazul unor infecții. Aurul coloidal are și proprietăți antiinflamatorii, ceea ce-l face un tratament ideal pentru videcarea coșurilor. Însă el poate fi folosit fără probleme și dacă pielea este sănătoasă, profitând de toate celelalte proprietăți ale sale. Pentru a consolida bariera naturală a pielii, specialiștii recomandă folosirea reguală a produselor cu aur coloidal și astfel tenul va fi apărat mai bine de agresiunea factoriilor poluanți și a razelor ultraviolete. Aurul coloidal este un ingredient care n-ar trebui să lipsească din festinul pielii tale.

Citeste si:

text: Luminița Tăbăran/ foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Previous:

Trucuri de întinerire. Câteva sfaturi care funcționează mereu

Next:

Cum alegi un parfum si cum știi ca este autentic

You may also like

Post a new comment