Impecabilă și la 30°C

31 July of 2015

Pe caniculă e dificil să-ți menții senzația de „curată și plăcut uscată“, chiar dacă abia în urmă cu două ore ai făcut un duș rece. Cum ai grijă de zona intimă așa încât să previi iritațiile și să-ți păstrezi confortul?
Ultimul lucru de care ai nevoie în vacanță – sau oricând în timpul anului – este să simți disconfort în zona intimă. Însă factorii ce pot irita această parte delicată a corpului nu sunt deloc puțini: căldura, transpirația, nisipul, sarea și clorul, umiditatea menținută de costumul de baie ud… Iată de ce, în sezonul cald, multe femei se confruntă cu tot 
felul de neplăceri „acolo jos“, de la simple iritații manifestate prin piele sensibilă și înroșită, la infecții însoțite de mâncărimi, senzație de arsură, secreții cu miros supărător.

Fotolia_85950735_Subscription_XXL

Bacterii prietenoase
Flora genitală feminină (cea a vaginului și vulvei) se află într-un echilibru fragil, asigurat de miliarde de bacterii printre care și lactobacilii. Acestea, prin menținerea unui pH vaginal suficient de acid, împiedică bacteriile „rele“ să se înmulțească în vagin. Însă căldura și umiditatea, factori specifici sezonului, pot perturba ecosistemul genital, lăsând cale liberă iritațiilor și infecțiilor (vaginită, candidoză etc.). Deși nu sunt grave, aceste afecțiuni provoacă mult disconfort. Vestea bună este că o igienă intimă corectă te păzește de surprizele neplăcute.

Tactici de sezon
ω Când afară te topește căldura, ce poate fi mai răcoros decât o baie în mare sau piscină? Ai grijă, însă, ca după ce ieși din apă să faci un duș ca să 
îndepărtezi sarea, nisipul, clorul, care pot irita pielea sensibilă din zonele 
cu pliuri.

ω Poliamidă, lycra, poliester… Costumele de baie și lenjeria intimă fabricată din asemenea materiale sunt practice, într-adevăr, căci se usucă rapid, deoarece nu absorb umezeala. 
Problema este că ele favorizează transpirația, frecarea și iritațiile locale. Aceleași neajunsuri le au și hainele strânse pe corp (blugi, colanți etc.). 
Ca să eviți toate aceste neplăceri și să lași pielea să respire, îmbracă lenjerie de bumbac și haine ample, lejere.

ω Costumul tău de baie se usucă greu? Nu îl ține pe tine ud cu orele, ci schimbă-te în haine uscate după ce ai înotat.

ω Nu exagera cu toaleta intimă, ca să nu distrugi flora naturală. Spală-te de maximum două ori pe zi, dar numai la exterior, nu și în interiorul vaginului (care se autocurăță). Folosește un produs de igienă special pentru zona intimă, preferabil cu ingrediente naturale, care îți oferă o îngrijire delicată, lipsită de riscul iritațiilor.

ω Călătorului îi șade bine cu drumul, dar nu și cu mirosurile neplăcute. Pont: strecoară în rucsac și un pachet de șervețele de igienă intimă – ele îți vor oferi suficientă prospețime și curățenie până la următorul duș.

Credit foto: © Igor Mojzes / Fotolia

Comments

comments

Previous:

Sport pentru minte

Next:

Migrena, durerea de cap care nu-ți dă pace

You may also like

Post a new comment