Îmbătrânirea, nimic mai natural. Fii în formă la orice vârstă

15 September of 2020

Nimic nu este mai natural decât îmbătrânirea și, cu puțin noroc, putem avea șansa de a ne bucura de ea. În prezent, adulții cu vârsta peste 40 de ani redefinesc ce înseamnă îmbătrânirea și conștientizează faptul că trebuie să facă ceva de pe acum, pentruca mai târziu să fie și să se mențină în formă și sănătoși.

Știai că doar 30 de minute de exerciții zilnice, îți pot reduce riscul apariției a 35 de boli frecvente, inclusiv hipertensiune arterială, accident vascular cerebral și diabet? Pe măsură ce intrăm în anii 40 și 50, trebuie să ne gândim la potențialul de a avea mulți ani de viață minunată în fața noastră. Un plan de exerciții bine echilibrat este cheia mențineri acelei calități a vieții pe măsură ce îmbătrânim.

Studiile efectuate pe bărbați în vârstă de 90 de ani care făceau zilnic antrenamente de rezistență au arătat îmbunătățiri semnificative în condiția fizică și au arătat că gradul lor de sănătate este net superior sedentarilor.

Însă începerea și respectarea inițială a unui plan de fitness poate fi dificilă. Primul pas este de a face exercițiul să facă parte din rutina zilnică. Programează-l în calendar, ca o întâlnire.

Nu face sport doar în weekend. Încearcă să menții un nivel moderat de activitate pe tot parcursul săptămânii și să crești nivelul dificultate treptat pentru a reduce șansele de suprasolicitare sau de rănire.

Vorbește cu un antrenor pentru a-ți explica ce înseamnă un antrenament corporal echilibrat, conceput pentru a obține beneficii maxime evitând în același timp rănile.

El îți va spune că trebuie să faci exerciții zilnice de flexibilitate (întindere, încălzire), exerciții cardiovasculare aerobice la fiecare două zile, folosind antrenamente de tip interval, exerciții de forță cu greutăți moderate pentru a construi și a menține mușchii brațelor, picioarelor și abdomenului și exerciții de echilibrul, cum ar fi să stai pe un picior în balans.

Apoi îți va recomanda ca ori de câte ori este posibil, să amesteci activități precum alergarea, înotul, ciclismul sau canotajul cu aceste exerciții. Antrenamentul încrucișat ajută la promovarea unei sănătăți de invidiat, reducând în același timp șansele de accidentare.

Citeste si: Criza vârstei de mijloc: o invenție sau un fenomen biologic?

Text: Ada Oprea, foto: unsplash.com

Comments

comments

realitatea virtuala, joaca cu realitatea virtuala

Previous:

Antrenamente în realitatea virtuală. Terapie prin tehnologie

Next:

Top 10 motive pentru care trebuie să ai un smartwatch Polar Ignite 2

You may also like

Post a new comment