7 idei pentru o bucătărie mai eficientă. Mici trucuri pentru orice gospodină

03 November of 2017

Bucătăria este considerată inima unei case. E locul unde îți servești micul dejun la un ceai fierbinte sau o cafea puternică, aici pregătești mesele de sărbători, unde îți aștepți întreaga familie să vină în vizită pentru câteva ore minunate, și e spațiul care se transformă deseori în camera de socializare și relaxare. Aici copiii au crescut mari, iar acum nepoții vin să guste din cele mai bune prăjituri de casă, aici poți savura o masă târzie înainte de culcare. Oricum am privi acest spațiu, bucătăria se află în centrul locuinței fiecărei gospodine. Motiv pentru care este important ca tocmai acest loc să fie și unul dintre cele mai eficiente din casă.

7 idei pentru o bucătărie mai eficientă:

  1. Elimină piedicile din bucătărie

Sună atât te tehnic, așa-i? În realitate este vorba despre ceva simplu. Chiuveta, aragazul și frigiderul sunt cele mai utilizate trei lucruri din orice bucătărie. Tocmai din acest motiv este important ca ele să fie poziționate în așa fel încât să nu existe între ele prea multe piedici, precum scaune, o masă sau alte obiecte. E important pentru orice gospodină să își aleagă o astfel de mobila de bucatarie potrivită propriului spațiu, pentru o eficiență maximă. Timpul salvat în acest mod poate fi consumat în compania celor dragi.

  1. Etichete

În timp, bucătăria se poate umple de borcane sau alte recipiente în care au rămas uleiuri sau condimente speciale. Sfatul practic în acest caz ar fi etichetarea acestor recipiente. De ce să pierzi timpul încercând să descoperi de fiecare dată ce se află mai exact sub capac, când poți să lași pur și simplu un semn. Un astfel de truc te va ajuta să îți termini mai repede treaba în bucătărie.

  1. Ai încercat un caiet de bucătărie?

Notează-ți din mers lista de cumpărături, pe măsură ce alimentele din frigider și debara s-au consumat. Nu vei mai sta pe gânduri înainte de a pleca la magazin și vei scăpa de riscul de a uita fix cel mai important lucru pentru care ai ieșit din casă. Un caiet simplu sau unul magnetic de frigider, pentru a utiliza cât mai eficient spațiul, poate fi o soluție perfectă.

  1. Cum să organizezi bucătăria

Un exemplu util pentru orice gospodină ar fi împărțirea pe zone. Cuțitele, condimentele și tocătorul ar trebui să fie mereu la îndemână, fără să fii nevoită să te deplasezi prin bucătărie după ele. Următoarea zonă, mai îndepărtată, ar trebui ocupată cu obiectele pe care le folosești mai rar, precum storcătorul de fructe. Înveți astfel să păstrezi aproape obiectele pe care le folosești mereu în bucătărie.

  1. Când gătești pe aragaz și folosești cuptorul în același timp

Pentru că o prăjitură delicioasă poate transforma un eveniment special într-o seară de neuitat, de multe ori e important să poți să folosești bucătăria atât pentru partea de gătit, precum tranșatul cărnii și curățatul legumelor, dar și pentru aluatul și cremele speciale ale prăjiturilor care vor umple casa cu arome minunate. În astfel de situații, împarte bucătăria într-o zonă dedicată exclusiv ingredientelor care vor merge pe aragaz și alta pentru cele care vor merge la cuptor. Nu vei simți în niciun moment că bucătăria este prea aglomerată ca să-i mai poți face față.

  1. Cuțitele să fie mereu ascuțite

Asigură-te mereu că ai cuțite bune în bucătărie. Multe gospodine vor încerca să impresioneze și printr-un aranjament fin al platoului cu mâncare. Niciodată nu vei vedea o felie subțire de roșie tăiată cu un cuțit tocit. Dar dincolo de acest aspect, îți va lua mult mai mult să te descurci în bucătărie cu un cuțit care nu vrea să taie.

  1. Obiceiurile fiecărei gospodine

Dacă există ceva care garantează o eficiență de invidiat într-o bucătărie, acela este obiceiul intrat în sânge. Spre exemplu, fă-ți un obicei din a avea mereu lângă tine un bol în care să arunci resturile pe care nu le vei folosi în mâncare. Abia la final aruncă acele resturi la gunoi. Vei scuti surprinzător de mult timp, dacă nu vei fi nevoită să te duci de fiecare dată la gunoi când vei avea un cotor de aruncat.

Care sunt trucurile care te fac pe tine mai eficientă în bucătărie?

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: goodluz

Comments

comments

intretinere

Previous:

De ce plătești mult la întreținere iarna. 4 greșeli care îți măresc facturile

decorarea casei

Next:

5 metode simple pentru decorarea casei de Sărbători

You may also like

Post a new comment