Daca am laudat stafidele iata cateva idei excelente (si sanatoase, si gustoase) unde stafidele joacă rolul principal.
► Stafidele pot fi adaugate in cerealele de dimineata, in iaurt sau pot fi mancate ca atara.
► O combinatie perfecta pentru o gustare sanatoasa este formata din doua nuci, o lingura de stafide si sucul de la o portocala. Nutritional vorbim acest mix te ajuta sa absormi toti nutrientii din aceste bijuterii alimentare.
► Fa salata de morcovi cu stafide. Ai nevoie de 4-5 morcovi tineri, o ceapa rosie, o lingurita de seminte de chimen, o mana zdravana de stafide albe, doua linguri de otet balsamic, doua linguri de ulei, sare, piper.
Pune stafidele in apa calda pentru a se rehidrata. Curata si rade prin razatoarea mare morcovi. Curata si taie marunt ceapa. Amesteca bine ceapa, morcovii si stafidele scurse de apa. Intr-un castron amesteca uleiul, otetul, sare si piper. Adauga sosul peste morcovi. Adauga semintele de chimen si amesteca bine.
► Mai poti face spanac cu stafide. Ai nevoie de 700-800 de grame de spanac proaspat, 200 de grame de stafide aurii, trei linguri cu seminte de pin (dar poti folosi la fel de bine nuca sau seminte de dovleac), trei linguri cu ulei, doua linguri cu otet basamic, doua fire de usturoi verde, leustean proaspat.
Cum faci? Pune stafidele la inmuiat in apa calda. Pune ulei la incins intr-o tava incapatoare. Pune semintele de pin la calit. Adauga usturoiul tocat marunt si la final spanacul, spalat si scurs bine. Amesteca bine astfel incat frunzele de spanac sa se caleasca uniform. Totul trebuie sa dureze maxim patru-cinci minute. Potriveste mancarea de sare si piper, dupa gustul tau. Adauga stafidele, scurse bine de apa, da deoparte si adauga leusteanul tocat fin si otetul balsamic.
► Stafidele sunt mereu o gustare excelenta, sunt bune de rontait, oricand, oriunde.
Pentru beneficii reale amesteca stafide de mai multe soiuri (negre si albe). Exista si stafide gigant. Combina-le. Adauga in amestecul de stafide caise uscate taiate in bucatele si cateva smochine taiate si ele in bucatele. Combinatia s epoate pastra perfet la temperatura camerei, in bomboniera de pe masa, la indemana copiilor si a ta.
Partea cea mai interesanta din poaveste este ca nu vei manca niciodata prea multe stafide pentru ca sunt satioase si dulci, fara sa provoace probleme nutriționale.
Citeste si
10 fructe neobișnuite cu beneficii remarcabile
12 motive ca să mananci banane
Nuga. O reteta veche
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/
Comments
You may also like
-
10 Jul
Savoarea cărnii tocate
CulinarChifteluţe în sos picant – variantă light Ingrediente (4 porții): •3 felii pâine toast •6 ...
-
10 Sep
Gustări în stil mediteranean pentru sănătate de invidiat
CulinarProbabil știi deja că savurarea unei diete mediteranene are beneficii pentru sănătate. Cele mai bune ...
-
28 Apr
Tarta cu branza
CulinarSe spune ca aceasta este cea mai buna tarta cu branza din lume! Este moale, ...
-
18 Dec
Steluţe picante
CulinarIngrediente: 500 g făină , 1 linguriţă praf de copt, 2 linguriţe bicarbonat de sodiu, ...