Hreanul conține numeroase vitamine precum fier, potasiu, calciu, saruri și magneziu. Este folosit în tratarea bolilor respiratorii și astm. Deși are un gust puternic care nu este pe placul tuturor, hreanul este foarte sănătos. Ceea ce puțină lume știe, hreanul are și efect laxativ și decongestionant.
Astfel că dacă aveți o răceala care nu vă lasă să respirați normal, hreanul vă poate ajuta. Cea ma bună metodă de a consuma hrean este în stare crudă în salate sau sosuri, însă pentru a-l folosi la capacitate maximă se poate consuma și siropul de hrean.
Cum se prepară
Se dă prin răzătoare o rădăcină de hrean și se adaugă câteva lingurițe de miere, lăsându-se la macerat. Se strecoară cu ajutorul unui tifon până se obține siropul. Se consumă câte trei lingurițe pe zi pentru diverse afecțiuni precum: bronșită și astm.
Totodată, cercetătorii norvegieni au descoperit că rădăcina de hrean conţine mici cantităţi de titan izotopic. Titanul este un metal tranziţional ce are un rol important în fiziologia sistemului nervos central. Specialiştii au demonstrat că respectivul izotop de titan, întâlnit exclusiv în hreanul alb, are un rol foarte important în realizarea irigării cu sânge a scoarţei cerebrale.
Studiile efectuate de cercetătorii norvegieni au arătat că titanul izotopic din hrean reduce cu până la 90% riscul apariţiei stărilor depresive în cazul consumului zilnic de 1,25 grame.
Mai mult, durerile care apar în artroză pot fi remediate cu hrean. Se prepară un unguent din 50 g unt topit şi şapte linguri de hrean ras fin care se amestecă până când se omogenizează. Preparatul se lasă o zi la macerat, la rece, după care se încălzeşte, se strecoară şi se pune într-un vas. Crema se păstrează la rece şi, de două ori pe zi,se unge cu ea zona dureroasă, printr-un masaj uşor, până ce intră în piele.
Afla cum se prepara o reteta de energizant cu hrean, AICI
Citeste si:
- Un aliment complex, hreanul
- Ce faci cand nu-ti place ce faci?
- 11 tehnici care te ajută să adormi ușor
- Intrebarile indiscrete ale familie. Cum faci fata
- Ghimbirul, iute și îndrăgit
- Ghimbirul. Cum il folosesti ca sa profiti de puterea lui
Comments
You may also like
-
24 Sep
De ce trebuie să mănânci struguri și de ce sunt o comoară pentru sănătate
NutrițieRoșii sau verzi, proaspeți sau uscați, sub formă de suc sau vin, strugurii sunt un ...
-
02 Jul
Regimul cretan, secretul longevității
NutrițieSă fie aerul mediteraneean sau soarele, cel care prelungește viața cretanilor? Posibil să contribuie și ...
-
06 Jan
Antibiotice, bacterii și virusuri
MedicinăCe sunt ele și cum ne pot ajuta? Avem de-a face cu prieteni sau cu ...
-
13 Jan
Cele mai bune alimente pentru dieta femeilor la 30 de ani
NutrițieEste o regulă generală care spune că alimentația trebuie să fie adaptată cu trecerea anilor. ...