Aspecte astrale în perioada Scorpionului (24.10 – 22.11)

08 January of 2014

© bruniewska/Fotolia

© bruniewska/Fotolia

Luna Scorpionului este una din cele mai dificile din an, deoarece se află la graniţa dintre toamnă şi iarnă, când vine frigul şi se accentuează toate temerile, frustrările, îndoielile.

Luna va începe cu acest gen de frământări, căci Mercur, planeta gândului şi a comunicării, va fi retrograd până pe 11 noiembrie. E o perioadă dificilă pentru începuturi, călătorii, încheierea contractelor importante, pentru comunicarea cu oameni apro­piaţi şi nu foarte apropiaţi. În această perioadă e bine să nu vă repeziţi după noi realizări şi relaţii, ci să vă concentraţi asupra experienţelor din trecut, să vă analizaţi greşelile, să reînnoiţi contactele cu cei pe care nu i-aţi văzut de multă vreme. Au succes cercetările profunde în domeniul chimiei, biologiei, medicinei, al ezotericii – în special în perioada 25 octombrie – 1 noiembrie. Important este să acordaţi mai multă atenţie experienţei acumulate, nu să încercaţi să faceţi descoperiri senzaţionale.

Saturn în al 13-lea grad imperial din Scorpion îi va ajuta până pe 27 octombrie pe toţi cei care se ocupă serios de dezvoltare profesională. Până pe 5 noiembrie Ve­nus se va afla în Săgetător, semn în care o caracterizează exaltarea ezoterică, aşa că toate sentimentele devin foarte spiritualizate, pe primul plan trece apropierea spirituală de partener. Când Venus e în Săgetător ne aşteptăm ca partenerul de viață să devină pentru noi mentor, profesor, ori poate şi noi, la rândul nostru, suntem dispuşi să-i transmitem experienţa şi înţelepciunea noastră. Pe 5 noiembrie Venus trece în Capricorn. Aici ea ne determină să aspirăm spre statornicie şi fidelitate în dragoste, ne ajută să ne respectăm obligaţiile asumate. Venus în Capricorn ne conferă reţinere în manifestarea sentimentelor, exigenţă faţă de partener, dar ne poate da şi o doză de despotism, în special între 10 și 20 noiembrie, când se va uni cu Pluton.

Marte se va afla în Fecioară, şi, lucru important, aproape tot timpul va forma aspecte favorabile cu alte planete: o perioadă excelentă pentru muncă în general, în special în medicină şi domeniile practice. Marte în Fecioară îi sprijină pe toţi cei harnici şi îi ajută să obţină rezultate concrete.

Pe 3 noiembrie va avea loc o eclipsă de Soare interesantă, în Scorpion. În momentul eclipsei în Scorpion se va forma o adunare puternică de planete – Soare, Lună, Nodul Ascendent, Saturn şi Mercur. Acest lucru poate trezi forţele puternice ale Scorpionului – pe de o parte, este capacitatea lui de regenerare şi renaştere spirituală. Acest lucru este intensificat de aspectele pozitive ale planetelor guvernatoare ale Scorpionului, Marte şi Plu­ton, atât între ele, cât şi faţă de punctul eclipsei. Pe de altă parte, eclipsa poate determina creșterea criminalităţii, intensificarea forţelor răului. Precauţia va fi necesară şi în viaţa intimă. În timpul eclipsei nu se recomandă călătoriile, începerea unor lucruri noi, a negocierilor în afaceri şi a altor chestiuni importante. În schimb, pentru profesioniştii în magie perioada poate aduce noroc, ei pot începe lucruri importante legate de ritualurile magice.

Comments

comments

Previous:

Ce misiune avem pe Pamant?

Next:

Aspecte astrale în perioada SĂGETĂTORULUI (23.11 – 21.12)

You may also like

Post a new comment