Homeopatia, tratament controversat

09 September of 2015

© silencefoto / Fotolia

© silencefoto / Fotolia

Homeopatia este un tratament alternativ propus pentru a scăpa de anumite afecțiuni sau boli, compus din substanțe naturale. Rolul homeopatiei este de a întări capacitatea de autoapărare a organismului împotriva bolii dar și de a trata.

Homeopatia este un subiect foarte controversat iar oamenii de știință susțin că tratamentul este inutil și nu va ajuta bolnavii aflați în suferință. Cu toate acestea, este o terapie alternativă extrem de căutată de persoanele bolnave și recomandată de homeopați recunoscuți.

Homeopatia, bună sau nu?
Oamenii suferinzi apelează la orice metodă pentru a se face bine și a trăi o viață liniștită. Însă, atenția ar trebui să fie mare când vine
vorba de tratamente de orice fel. Unii doctori spun că homeopatia este
eficientă pentru organism, iar alții nu sunt de acord cu acest
remediu. National Health and Medical Research Council(NHMRC) este o organizație de cercetare medicală din Australia care spune că utilizarea homeopatiei pentru îndepărtarea unui virus este cu totul în zadar. Au ajuns la această concluzie după nenumărate studii efectuate.

Principiile homeopatiei
Pricipiul de bază este Legea Similitudinii ceea ce înseamnă că
o boală este vindecată de aceeași substanță care a provocat-o. Substanța este, evident, mult diluată față de cea inițială care a stârnit boala.
Un al principiu este tratamentul indivizualizat care se referă la
faptul că medicul specialist tratează persoana, nu boala. Specialistul homeopat ține cont de starea fizică și de cea pshică (stres,
emoții, tulburări de somn) a bolnavului pentru a găsi cauza bolii.
Ultimul principiu este aplicarea tratamentului în doze mici care are avantajul de a înlătura reacțiile adverse toxice sau alergice, dependența față de tratament, efectele secundare. Este de reținut că din acest motiv, gravidele, copii, bătrânii pot folosi remediile homeopatice fără probleme.

Ce boli tratează?

Teoretic homeopatia tratează și vindecă unele boli cronice la care până acum nu s-a găsit medicamentul potrivit sau boli la care pacientul nu mai răspunde tratamentului medicamentos. (Cristina Iliuță)

Comments

comments

Previous:

Mergem la doctor, fără frică

Next:

ABC-ul bolilor de sezon

You may also like

Post a new comment