Hidratarea, obligatorie după sărbători

20 April of 2020

După sărbătorile pascale și mesele îmbelșugate de care te-ai bucurat alături de familia ta, ai un obiectiv clar: să dai jos kilogramele acumulate și să revii la forma corpului tău, care era de invidiat. Dar cum poți face asta? Evident doar printr-o dietă corespunzătoare și mult sport. Însă mai există o modalitate, de care mulți uită sau pe care nu o iau în seamă: hidratarea corectă, care dovedeste importanța apei în organism.

Studiile arată an de an că în perioada sărbătorilor, oamenii consumă în medie cu aproximativ 1.000 de calorii în plus pe zi, ceea ce înseamnă, o creștere în greutate de cel puțin două-trei kilograme. Cu toate acestea, creșterea în greutate nu este cauzată doar de aportul caloric intens și nefiresc, ci și de obiceiul de a mânca mai des pe parcursul zilei (când stai acasă, drumurile spre frigider sunt mai dese, iar pofta vine mâncând), neglijând alimentele sănătoase, cum ar fi fructele și legumele.

Importanța apei
După ce sărbătorile s-au terminat, este bine să-ți fixezi ca țel scăderea în greutate, nu doar pentru a arăta bine, ci pentru a înzdrăveni un sistem imunitar slăbit și pentru a-ți lua porția de sănătate. Astfel, pe lângă reluarea activității fizice, este important să eviți diete drastice, care pot avea consecințe dăunătoare pentru sănătate. În acest context, un ajutor extraordinar este, cu siguranță, o hidratare adecvată care, împreună cu o alimentație sănătoasă, ajută la favorizarea pierderii în greutate. De fapt, apa contribuie la creșterea temporară a ratei metabolice și în acest fel organismul arde mai multe calorii. De asemenea, băutul apei înainte de masă, permite să ajungem la o senzație de sațietate cu mult înaintea unui festin culinar.

Citeste si: Apa minerala si marile ei beneficii

Apa este, de asemenea, un aliat nemaipomenit al sănătății noastre, deoarece ne permite să eliminăm toxinele și garantează transportul de nutrienți în organismul nostru. Prin urmare, este important să alegi apa bogată în minerale precum magneziul și calciul: aceste săruri sunt indispensabile organismului și sunt fundamentale pentru menținerea stării de sănătate.

Beneficii, în plus

Ajută la crearea de salivă
Apa este componenta principală a salivei. Este esențială pentru a descompune alimentele solide și a vă menține pH-ul optim în gură.

Reglează temperatura corpului
O hidratare cu apă corespunzătoare menține o temperatură normală a corpului. Organismul pierde apă atunci când transpiră, iar transpirația menține corpul rece.

Citeste si: Dieta balerina

Ajută funcțiile cognitive
O hidratare corectă este crucială pentru a avea o funcție cognitivă bună. Cercetările au arătat că aportul inadecvat de apă poate afecta negativ concentrarea, vigilența și memoria pe termen scurt.

Maximizează performanțele fizice
Este esențial să bei multă apă în timpul antrenamentului sau când faci mișcare susținută.

Articol exclusiv online, text: Ada Oprea, foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Insomnia: adoptă terapii eficiente și consultă un specialist

beneficii CBD

Next:

Cum te poți bucura de cele mai mari beneficii CBD?

You may also like

Post a new comment