Hidratarea corectă. Apa, aliatul tău de încredere

28 April of 2020

Hidratarea corectă este un subiect larg dezbătut, dar prea puțin sunt cei care stiu de ce este atât de importană.

Apa este un aliat incredibil pentru toate femeile, atât din punct de vedere al sănătății, cât și pentru frumusețe.

Dr. Elisabetta Bernardi, biolog specializat în științe nutriționale și membru al Osservatorio Sanpellegrino afirmă că: „A bea cantitatea potrivită de apă, în jur de opt pahare, de-a lungul unei zile are un impact pozitiv asupra fizicului și psihicului nostru”.

Informații preliminare:

  • Oamenii sunt 60% apă, iar sângele nostru este 90% apă;
  • Apa este esențială pentru rinichi și alte funcții vitale în organism;
  • Când este deshidratată, pielea poate deveni mai vulnerabilă în fața bolilor și la riduri;
  • Apa plată în loc de cea minerală (cu dioxid de carbon adăugat sau natural), poate ajuta la pierderea în greutate.

Din lumea științifică, opinii despre hidratarea corectă
Un nou studiu publicat în The American Journal of Gastroenterology constată că hidratarea este mai importantă decât consumul de fibre pentru a avea o sănătate de fier.

Cercetătorii au analizat datele sondajului național privind sănătatea și nutriția (realizat pe un eșantion de 9.000 de adulți, între 2005 și 2008), fiind interesați să stabilească dacă persoanele care au consumat mai multă fibră decât lichid au o probabilitate mai mare să aibă probleme cu digestia.

Și da, atât bărbații, cât și femeile s-au plâns de aceste afecțiuni. Apa menține parametrii optimi de fucționare ai organismului, ajută la reglarea temperaturii corpului, îți menține articulațiile sănătoase, îți protejează măduva spinării și alte țesuturi sensibile și te scapă de toxine prin transpirație sau urină.

Elasticitatea pielii
Deshidratarea este una dintre principalele cauze ale pierderii elasticității pielii. O hidratare corectă are și o funcție de regenerare, deoarece revigorează pielea, elimină impuritățile și întârzie îmbătrânirea. „Atunci când corpul nostru nu este hidratat corespunzător, pielea noastră tinde să se usuce, contribuind la apariția primelor riduri”, subliniază dr. Bernardi pentru inabottle.it.

Calciu, da, sodiu, nu, pentru a avea o hidratare cu adevărat sănătoasă
Sarcina și menopauză sunt etape delicate din viața oricărei femei, timp în care trebuie să înceapă să bea apă, bogată în calciu, dar săracă în sodiu. „În timpul sarcinii și în faza de alăptare necesitatea unei hidratări adecvate crește inevitabil“, spune dr. Bernardi.

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) recomandă femeilor însărcinate să bea cu 300 ml mai multă apă pe zi și femeilor care alăptează, cu 700 ml mai mult pe zi.

În perioada menopauzei, însă, unele femei pot începe să întâmpine probleme cu insomnia: „Potrivit unui studiu recent, durata scurtă a somnului nostru este adesea asociată cu o hidratare precară”, sublinieză Dr. Bernardi.

Ce importanță are hidratarea corectă
Consumul unei cantități potrivite de apă este, de asemenea, foarte important datorită impactului pe care îl are asupra organismului feminin din punct de vedere al bunăstării fizice și mentale. „Într-o stare de deshidratare chiar moderată, cu o pierdere de aproximativ 2% din greutatea corporală”, continuă dr. Bernardi, „puteți experimenta episoade de oboseală, dureri de cap, pierderea acuității vizuale și dificultăți de concentrare. Obiceiul de a bea apă pe tot parcursul zilei, fără a aștepta să ne simțim însetată, ne ajută să ne menținem echilibrul metabolic și ne ajută să rămânem active în timp ce ne desfășurăm activitățile zilnice”.

Articol exclusiv online, text: Ada Oprea, sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Ulcerul, boala omului modern

alergii de primavara

Next:

Alergii de primăvară. Simptomele, tratamente și mituri

You may also like

Post a new comment