Haine office: Ce să cumperi pentru un look adecvat

24 October of 2018

Hainele office sunt obligatorii în garderoba fiecăruia dintre noi, indiferent că suntem nevoiți să mergem la muncă îmbrăcați „la patru ace” sau nu. De ce este necesar să avem haine office în dulapurile de la noi acasă? Pentru că nu se știe când o să fie nevoie să le purtăm – la o întâlnire de business, la o cină formală sau la un interviu de angajare.

În situația in care garderoba ta nu conține haine office, îți recomandăm să mergi la cumpărături în Outlet US Polo Assn. România, precum și în alte magazine. Dacă nu ai idee ce haine office să cumperi pentru un look profesionist, avem noi câteva recomandări pentru tine.

Cu ce să începi?

Construcția unui ținute office ar fi bine să înceapă cu achiziția cămășilor, pantalonilor și sacourilor, chiar dacă ești femeie sau bărbat. În eventualitatea în care nu o să te îmbraci des în haine office, două cămăși, două perechi de pantaloni și două sacouri ar trebui să fie suficiente pentru o garderobă office. Pe de altă parte, dacă te aștepți să ai nevoie de mai multe ținute office, cumpără-ți 4-5 cămăși, 3-4 sacouri, 3-4 perechi de pantaloni și măcar un costum.

Iată la să fii atent sau atentă când îți alegi pantalonii, cămășile și sacourile pentru ținutele office:

– materialele din care sunt confecționate – caută să îți iei niște haine office fabricate din țesături care nu se șifonează și, de asemenea, nu rețin transpirația;

– lungimea hainelor – toate cele trei tipuri de haine office ar trebui să aibă lungimea și lățimea ideale, astfel încât să „pice” perfect pe trupul tău;

– potrivirea lor – cumpără niște haine care să „meargă” bine împreună, atât din punct de vedere al croielii cât și al culorilor.

Continuă cu pantofii

După ce îți cumperi cămășile, pantalonii și sacourile, poți să te preocupi și de pantofii pe care îi vei purta împreună cu hainele office. Dacă nu ai nevoie de mai multe ținute office, ia-ți o singură pereche de pantofi. Optează pentru niște pantofi clasici, de calitate și care să fie confecționați dintr-o piele de culoare neagră. Contează aspectul pantofilor, însă mai important este să alegi obiecte de încălțăminte în care să te simți confortabil.

În scenariul în care o să ai nevoie de mai mulți pantofi, merită să-ți mai cumperi o pereche neagră, una maro și, eventual, una bleumarin. Când îți achiziționezi pantofii, asigură-te că îți iei și curele care să se asorteze cu încălțămintea.

Nu uita „detaliile”

O ținută office nu include doar pantalonii, cămașa, pantofii și, eventual, sacoul, ci și anumite „detalii”. Care sunt „detaliile” în cauză? Șosetele (sau ciorapii de damă, în cazul femeilor), curelele, eșarfele, cravatele și batistele pentru sacouri. Iar alegerea anumitor accesorii vestimentare implică respectarea anumitor reguli:

– culoarea curelei să se potrivească cu nuanța pantofilor;

– culoarea șosetelor să fie în armonie cu nuanța pantalonilor;

– cravata să se asorteze cu culoarea cămășii.

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

Comments

comments

Previous:

Ce înseamnă slow fashion

rochii de ocazie

Next:

Apariție de senzație – cum să alegi cele mai potrivite rochii de ocazie

You may also like

Post a new comment