Haide să vizităm un muzeu… virtual

23 March of 2020

Planurile de călătorie s-au amânat, iar în vacanța de vară este mai bine să stai pe lângă casă. Nu este chiar ceea ce ne dorim să auzim, dar, până la urmă, sănătatea primează. Ocazii pentru alte distracții se vor ivi imediat cum scăpăm de noul virus gripal.

Veste bună este că acum poți vizita peste 500 de muzee internaționale datorită lui Google, evident, în varianta online. Avantaje: nu mai e aglomerat, poți să stai cât vrei să studiezi exponatele și nici nu te costă ceva. Singura problemă este ce muzeu alegi să vizitezi mai întâi.

Google Arts and Culture este o inițiativă extraordinară care vine de minune acum în contextul pandemiei de coronavirus. Site-ul oferă acces online la 500 de organizații culturale din întreaga lume, de la muzee până la site-uri istorice, toate vizitabile fără a fi nevoit să pleci din casă.

Platforma virtuală, care a fost lansată în 2016, prezintă unele dintre cele mai prestigioase instituții de pe planetă, împărtășind comori din Hermitage, Sankt Petersburg, Rijksmuseum, Amsterdam sau Galeria Uffizi din Florența, Muzeul Britanic din Londra, Muzeul Reina Sofia din Madrid și Muzeul de Artă din Viena. Așadar, chiar dacă ai anulat următoarea vacanță, poți explora în continuare unele dintre cele mai importante colecții online.

Ai acces virtual, de asemenea, la Muzeul de Artă Metropolitan, la Muzeul de Artă Modernă, la Colecția Frick și la Muzeul Solomon R. Guggenheim din SUA.

Fiecare instituție participantă oferă fotografii cu cele mai importante obiecte din colecția sa, care pot fi sortate după dată, culoare și popularitate. Câțiva oferă chiar și tururi în galerie în stil Google Street View în 360 de grade, aproape ca și cum ai merge cu adevărat pe holurile Muzeului Frida Kahlo din Mexico City sau a muzeului d’Orsay din Paris.

De asemenea, Google Arts and Culture oferă o oportunitate unică de a explora instituții mai mici pe care poate nu le-ai fi descoperit poate niciodată. De exemplu, în Oklahoma City există un muzeu dedicat în exclusivitate vieții de cowboy. În Toronto, există Fundația de Artă Durdy Bayramov, dedicată artistului turcmen sau poți explora colecția Kobe Fashion Museum din Japonia, prima instituție din țară care s-a specializat în modă.

Citeste si:

Articol exclusiv online, text: Ada Oprea, sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Previous:

Care sunt cele mai cunoscute picturi din istoria artei?

Next:

9 sfaturi pentru o atitudine pozitivă în vremea pandemiei

You may also like

Post a new comment