Hai să-ți ghicesc! Viitorul…

02 December of 2018

Hai să-ți ghicesc! Aflarea viitorului i-a fascinat pe oameni din cele mai vechi timpuri. De aceea au existat și există încă o mulțime de metode prin care acesta poate fi descifrat. Tarotul este una dintre ele și a supraviețuit cu succes secolelor.

Cele 78 de cărți de ghicit care formează tarotul constau din 56 obișnuite (din cele cu care se joacă jocuri de societate îndrăgite), numite arcane minore, și 22 de cărți atu sau arcane majore. Acestea din urmă sunt numerotate de la 1 la 21, iar a 22-a carte, Nebunul, nu are număr. Ele reprezintă călătoria pe care o face fiecare pe pământ și dezvoltarea lui psihică și spirituală. Astfel, fiecare imagine este asociată unei persoane, unui loc sau eveniment reprezentativ sau important, descriind momentul în care se află persoana care caută răspunsuri în tarot și posibilele evoluții ulterioare. Unele cărți sunt semne bune, altele nu, ba chiar sunt temute și când apar într-o citire cel sau cea care vrea să afle ce-i rezervă viitorul aude de ce să se teamă, spun ghicitorii și ghicitoarele.

Dacă până nu demult oficiile de citire erau făcute de femei bătrâne, pe ascuns și la adăpost de ochiul public, astăzi există o mulțime de specialiști în tarot, deoarece aceste cărți exercită o fascinație aparte și au trezit curiozitatea și interesul celor mai diferite categorii de oameni. Apărute în Europa în secolele al XIV-lea și al XV-lea, cărțile de tarot erau folosite inițial doar pentru jocuri de societate și pentru amuzament și distracție. Familiile italiene bogate din acele vremuri practicau un joc asemănător bridge-ului.

Treptat, prin anii 1540, au apărut primele seturi de tarot folosite pentru divinație și ghicirea viitorului. Legendele spun că figurile reprezentate de arcanele majore simbolizează zeii și zeițele din Egipt, precum și alte figuri importante din mitologia egipteană. Nu s-a dovedit acest lucru, dar el a contribuit la aura de mister care înconjoară până în ziua de astăzi aceste cărți.

În secolul al XVIII-lea s-au standardizat întru câtva semnificațiile cărților. Pe la 1790, în Franța, Antoine Court de Gebelin a susținut că tarotul se baza pe o carte sfântă scrisă de preoții egipteni și 
adusă în Europa de țiganii din Africa. De fapt tarotul a ajuns în Europa înaintea țiganilor, care au venit din Asia, nu din Africa.

În secolul al XIX-lea, celebrul ocultist cunoscut sub numele de Eliphas Levi a elaborat o corelație între tarot și cabală, sistemul mistic al iudaismului. Acest lucru a alimentat zvonurile conform cărora tarotul își are originile în Israel și conține înțelepciunea copacului vieții. Deși nici acest lucru nu a putut fi demonstrat, teoria a servit mai târziu ca dovadă că simbolismul tarotului traversează granițele vizibile și invizibile. La începutul secolului al XX-lea a apărut setul Rider-Waite, folosit și astăzi.

Botezat după editorul William Rider și misticul celebru în epocă A. E. Waite, acest set de cărți de tarot a crescut faima tarotului în cercurile oculte de la începutul secolului al XX-lea. 
Setul era însoțit de o carte scrisă de Waite, în care el explica sensul ezoteric din spatele imaginilor. În anii ’70, 
Stuart Kaplan a obținut drepturile de publicare și a creat un public nou pentru tarot, un public interesat de spiritualitate și explorarea inconștientului. Cu timpul au apărut nu doar o mulțime de seturi de tarot, ci și la fel de multe interpretări ale cărților. Modelele de azi reflectă tendințele actuale din 
sexualitate, religie, cultură și filosofie.

Diversitatea de stiluri le permite ghicitorilor și cititorilor în tarot să aleagă setul care corespunde cel mai bine personalității lor. Anumite seturi de cărți au un aspect serios, altele conțin imagini onirice, altele par mai degrabă desene animate. Însă tarotul își păstrează „sufletul“ indiferent de felul în care sunt desenate și prezentate cărțile, traversând cu succes toate metamorfozele și încarnările la care este supus. În multe aspecte și pe multe niveluri de interpretare, el este mai degrabă un test proiectiv, o oglindă a celor care lucrează cu el, permițând fiecăruia să transforme citirea într-o experiență de explorare interioară și de cunoaștere a sinelui.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

5 trucuri simple care te ajuta sa castigi timp in fiecare zi

Next:

12 reguli de viata de la budisti pe care le poti respecta si tu

You may also like

  1. Buna ziua as vrea sa știu ce se va întâmpla cu mn si cu iubitul meu daca ne vom casatori sau dacă ma inseala

  2. Buna ziua as vrea sa știu ce se va întâmpla cu mn si cu iubitul meu si daca ma insala.

Post a new comment