Ingrediente (4 porții): •600 g file de porc • sare, piper • 800 g gulii •100 g kaizer afumat •1 lingură unt •1 lingură zahăr • 2 linguri oţet balsamic •300 ml supă
1 Se spală carnea cu apă rece, se şterge cu un prosop de bucătărie şi se condimentează cu sare şi piper. Se curăţă guliile şi se taie mai întâi rondele, apoi beţigaşe.
2 Se încălzeşte cuptorul la 180˚C. Se taie kaizerul felii, se călește în unt până devine crocant şi se scoate pe o farfurie. Se prăjește şi carnea, se aşază într-o formă de sufleu şi se dă la cuptor 15-20 de minute.
3 Se căleşte gulia în grăsimea rămasă în tigaie, se sărează, se piperează şi se caramelizează cu zahărul. Se stinge cu oţet. Se toarnă supa şi se lasă cca 15 minute la fiert. Se condimentează şi se adaugă feliile de kaizer. Se taie carnea felii şi se serveşte împreună cu gulia şi restul legumelor, eventual se presară cu mici inele de ceapă verde.
Preparare: 30 de minute. Cca 420 kcal/porţie
Comments
You may also like
-
29 Feb
Salata greceasca
CulinarSalată grecească nu-i o salata oarecare ci este o salată grecească cu fâșii de carne ...
-
26 Feb
Tort de alune și frișcă – o prăjitură nemțească
CulinarAceastă prăjitură nemțească (Nußkuchen mit Sahne) este o alegere perfectă pentru un desert delicios și ...
-
02 Feb
Supa de praz cu cartofi
CulinarSupa de praz cu cartofi este perfecta pentru aceasta perioada din an. Prazul se gaseste ...
-
28 Oct
Savoare proaspătă de toamnă
CulinarPeste tot în păduri răsar toamna pălării delicioase din pământ. Așa că haideți să pornim ...