Ingrediente (4 porții): •600 g file de porc • sare, piper • 800 g gulii •100 g kaizer afumat •1 lingură unt •1 lingură zahăr • 2 linguri oţet balsamic •300 ml supă
1 Se spală carnea cu apă rece, se şterge cu un prosop de bucătărie şi se condimentează cu sare şi piper. Se curăţă guliile şi se taie mai întâi rondele, apoi beţigaşe.
2 Se încălzeşte cuptorul la 180˚C. Se taie kaizerul felii, se călește în unt până devine crocant şi se scoate pe o farfurie. Se prăjește şi carnea, se aşază într-o formă de sufleu şi se dă la cuptor 15-20 de minute.
3 Se căleşte gulia în grăsimea rămasă în tigaie, se sărează, se piperează şi se caramelizează cu zahărul. Se stinge cu oţet. Se toarnă supa şi se lasă cca 15 minute la fiert. Se condimentează şi se adaugă feliile de kaizer. Se taie carnea felii şi se serveşte împreună cu gulia şi restul legumelor, eventual se presară cu mici inele de ceapă verde.
Preparare: 30 de minute. Cca 420 kcal/porţie
Comments
You may also like
-
22 Jun
Retete bune de inghetata facuta in casa
CulinarÎngheţata conţine vitaminele A, B, C, D, E şi K. De asemenea, are un conţinut ...
-
16 Nov
Aluatul fraged. Reteta perfecta
CulinarAluatul fraged poate să fie o provocare, dar nu și daca folosești această rețetă. Din ...
-
13 Jan
Pui umplut cu garnitură de cartofi la cuptor
CulinarIngrediente (4 porții): •500 g cartofi •2 lămâi •1 pui (cca 1,5 kg) •sare, piper ...
-
19 Feb
Smoothie, combinatiile perfecte
CulinarCombinația măcinată de fructe, legume, apa, lapte sau iaurt ori kefir, și cereale, mirodenii sau ...