Ingrediente (4 porții): •600 g file de porc • sare, piper • 800 g gulii •100 g kaizer afumat •1 lingură unt •1 lingură zahăr • 2 linguri oţet balsamic •300 ml supă
1 Se spală carnea cu apă rece, se şterge cu un prosop de bucătărie şi se condimentează cu sare şi piper. Se curăţă guliile şi se taie mai întâi rondele, apoi beţigaşe.
2 Se încălzeşte cuptorul la 180˚C. Se taie kaizerul felii, se călește în unt până devine crocant şi se scoate pe o farfurie. Se prăjește şi carnea, se aşază într-o formă de sufleu şi se dă la cuptor 15-20 de minute.
3 Se căleşte gulia în grăsimea rămasă în tigaie, se sărează, se piperează şi se caramelizează cu zahărul. Se stinge cu oţet. Se toarnă supa şi se lasă cca 15 minute la fiert. Se condimentează şi se adaugă feliile de kaizer. Se taie carnea felii şi se serveşte împreună cu gulia şi restul legumelor, eventual se presară cu mici inele de ceapă verde.
Preparare: 30 de minute. Cca 420 kcal/porţie
Comments
You may also like
-
17 Dec
2 reţete cu specific indian pe care merită să le încerci
CulinarGastronomia asiatică are tot mai mulţi adepţi în ţara noastră. Restaurantele cu specific asiatic au ...
-
01 Jul
-
24 Feb
Fripturi la cuptor. O adevărată nebunie
CulinarMușchi de miel gratinat – cu o crustă delicată de muștar 700 g ...
-
10 Jun
Legume tinere, pentru forțe proaspete în fiecare zi!
CulinarPatru retete delicicioase cu legume tinere ca sa te bucuri din plin de bogatia de ...