Grindelwald în cantonul Berna – în ținutul munților uriași

10 December of 2009

Eigerdorf Grindelwald se află într-o zonă turistică delimitată de Wetterhorn, Eiger, Mönch & Jungfrau – punctul de plecare al unor excursii de neuitat

Din zona de schi Männlichen se zăresc în fundal Eiger, Mönch și Jungfrau cu o rețea de peste 200 de km de pârtii / Foto: Hubert Burda Medien

Din zona de schi Männlichen se zăresc în fundal Eiger, Mönch și Jungfrau cu o rețea de peste 200 de km de pârtii / Foto: Hubert Burda Medien

Grindelwald din cantonul Berna se află într-o regiune „de poveste“.  Este „poarta de acces“ spre Jungfrau-Aletsch-Bietschhorn – zonă care aparține din anul 2001 partimoniu­lui mondial al UNESCO.

Inima paradisului zăpezii bate în Grindelwald (1 034 m). Celții au pus piatra de temelie a localității care se întinde într-o frumoasă depresiune în umbra Eigerului (3 970 m), Mönchului (4 107 m) și Jungfrauului (4 158 m). Grandioasă: o excursie de o zi până la Jungfraujoch (3 454 m, bilet dus de la cca. 61 S), gara europeană situată la cea mai mare altitudine. De aici, aveți o priveliște minunată spre râul din gheață lung de 23 de km al marelui Aletschgletscher, cel mai mare ghețar european.

Aventuri: plimbările cu sania trasă de... lame / Foto: Hubert Burda Medien

Aventuri: plimbările cu sania trasă de… lame / Foto: Hubert Burda Medien

Distracții pe pârtie vă oferă zona de schi Kleine Scheidegg-Männlichen (110 km de pârtii). Este locul ideal pentru schiorii împătimiți. În fiecare an în luna ianuarie se desfășoară în cadrul cupei mondiale de schi renumita cursă de la Lauberhorn (www.lauberhorn.ch).

Cu cei 16,5 km ai săi, pârtia pentru săniuțe din Faulhorn (2 681 m) în zona de schi First care coboară spre Grindelwald este cea mai lungă din lume. Urcușul de 2,5 ore de la telecabină (2 168 m) va fi răsplătit. Ajunși la destinație, vă puteți energiza cu un fondue în hotelul montan Faulhorn. Cine dorește poate să înnopteze în casa ridicată în 1830 în cămăruțe nostalgice sau în tabăra pentru turiști.

Fostul cătun Grindelwald este o stațiune de lux a Elveției / Foto: Hubert Burda Medien

Fostul cătun Grindelwald este o stațiune de lux a Elveției / Foto: Hubert Burda Medien

Grindelwald: Germana este limba oficială. Bacșișul este inclus în nota de plată a hotelurilor, a restaurantelor, a saloanelor de frizerie și a taxiurilor. Prima atestare documen­tară datează din anul 1146.

Arta zăpezii & gheții

Arta rece / Foto: Hubert Burda Medien

Arta rece / Foto: Hubert Burda Medien

În anul 1983, un grup de artiști japonezi a realizat din gheață și zăpadă o figurină ce o reprezenta pe Heidi. Astfel, au fost puse bazele World Snow Festival (Festivalul Mondial al Zăpezii) desfășurat anual pe patinoarul natural din centrul comunei Grindelwald între 19 și 24 ianuarie.

Comments

comments

Previous:

Tărâm de vis Dubai – Paradisul din pustiu

Next:

Mediaș. Orașul peste care timpul a căutat să treacă cu blândețe

You may also like

Post a new comment