5 greșeli comune de evitat în realizarea machiajului

03 September of 2020

Machiajul are câteva reguli de aur, însă dă și liber la creativitate. Se întâmplă des să greșim, deși avem cele mai bune intenții atunci când îl aplicăm, iar rezultatul să nu fie tocmai armonios, așa cum intenționăm.

Mulți dintre specialiștii în machiaj ne atrag atenția asupra unor greșeli pe care foarte multe femei le comit fără să-și dea seama. Pusă în temă, vei observa și tu pe viitor aceste greșeli în drumurile tale prin oraș. Să greșim e omenește, dar să corectăm când știm cum s-o facem înseamnă înțelepciune. Așa că fii înțeleaptă și spune stop acestor gafe, în caz că le făceai și tu.

Greșeală: alegi un fond de ten mai închis

O culoare mai închisă dă tenului un aspect ușor bronzat. Nimic rău în asta, însă trebuie să-l aplici pe toată zona gâtului și pe decolteu pentru a nu părea că ai stat la soare doar cu capul. Culoarea ideală a fondului de ten este cea care se confundă cu nuanța pielii. Și pentru asta e bine să-l testezi pe linia maxilarului: nuanța pe care ți-e greu s-o deosebești de piele este cea potrivită.

O altă greșeală este să aplici fondul de ten doar până la linia maxilarului, ca o mască. El trebuie întins cu grijă și pe gât și diluat spre baza acestuia folosind puțină cremă de corp, ca să nu există o linie de demarcație clară.

Citește și: Fondul de ten: tipuri, alegerea produsului potrivit, trucuri pentru aplicare

Greșeală: machiaj pe tenul uscat

Dimineața, în grabă, aplici machiajul înainte să-ți hidratezi pielea și acest gest are urmări neplăcute. Celulele moarte vor împiedica fardurile să adere pe piele și să reziste întreaga zi. Când pe chipul unei femei observi de la distanță fondul de ten ca o mască, să știi că acesta este motivul. În primul rând, tenul trebuie exfoliat o dată pe săptămână, dar și hidratat, cu o cremă de zi, înainte de aplicarea machiajului, pentru un aspect cât mai natural.

Greșeală: iluminatorul este pe toată fața

Intrat de puțin timp în atenția noastră, acest fard este extrem de tentant, însă trebuie folosit în doze mici pentru un efect wow! Particulele luminoase pe toată fața te fac să arăți ca un bec aprins, într-un mod ciudat, mai ales că restul corpului va fi mat. Make-up artiștii ne sugerează să limităm aplicarea iluminatoarelor pe punctele înalte ale pomeților și în interiorul ochilor.

Greșeală: conturarea buzelor cu o linie subțire

Creionul este întotdeauna mai rezistent decât rujul și riști ca în câteva ore să rămâi doar cu conturul, într-un mod cu totul hilar. Corect este să-ți contureazi buzele cu o linie mai groasă și să estompezi culoarea spre interior.

Citește și: Îngrijirea buzelor. Câteva sfaturi simple și bune pentru buze frumoase

Greșeală: folosești prea multe culori

La fel ca în vestimentație, și în machiaj sunt permise maximum trei culori. Chiar dacă ai la dispoziție o trusă cu zeci de culori, mai ales pentru machiajul de zi, rezumă-te la trei dintre ele pentru ochi. Folosește una neutră pe toată pleoapa mobilă, una foarte deschisă pe arcadă și una închisă în colțul extern al ochiului și, opțional, puțin pe conturul pleoapei inferioare.

 

 

Articol preluat din revista Ioana, ediția de septembrie 2020, care poate fi citită integral, în format electronic, via Magzter.

Autor: Luminita Tăbăran

Sursă foto: iStock

Comments

comments

ulei de cocos, crema de fata, femeie care foloseste ulei de cocos

Previous:

Ulei de cocos. Puterile lui nebănuite

femeie in galben, femeie care rade, tratamente cosmetice, tratamente antirid

Next:

Tratamente antirid simple și eficiente

You may also like

Post a new comment