Greseli de frumusete care iti fac rau

01 February of 2016

Temperaturile sunt în continuare foarte scăzute și dupa o zi la serviciu, apoi la cumpărături, ai ajuns acasă dârdâind de frig. Vrei să te încălzești cât mai repede, dar tocmai din acest motiv ești pe cale să apelezi la câteva “trucuri” nu foarte indicate.

Află câteva din cele mai frecvente greșeli de frumusețe care îți fac rău:

1. Stai prea mult în duș
Dușurile fierbinți sunt o binefacere în sezonul rece, dar după 15 minute căldura începe să distrugă bariera lipidică a pielii. Este vorba despre un complex de acizi grași care păstrează pielea hidratată. Încearcă să faci un duș cât mai rece sau cel puțin scurtează perioada în care stai în apă.

2. Îți neglijezi mâinile
Nu uita niciodată să porți mănuși, chiar dacă nu ți se pare prea frig afară, altfel pielea de pe mâini va crăpa și va îmbătrâni prematur. Folosește un săpun cremos și o cremă de mâini după fiecare spălare.

3. Capul gol
Mamele noastre ne-au spus dintotdeauna să purtăm ceva pe cap iarna, iar acum experții ne îndeamnă la același lucru. Nu pune niciodată însă căciula pe părul umed și ai grijă cum o așezi pe cap, astfel încât să nu-ți strici coafura.

4. Ai uitat de picioare
Călcâiele aspre se simt și acum, chiar dacă nu se văd. Mai mult, dacă îți neglijezi picioarele iarna îți va fi mai greu să le dai o formă bună primăvara. O dată pe săptămână înmoaie-ți picioarele în apă călduță timp de 15 minute și apoi freacă bine călcâiele cu o pilă specială. Nu uita să folosești o cremă grasă la final!

5. Balsam de buze nepotrivit
Buzele au tendința să se crape mai frecvent iarna, când este frig. Folosește un balsam vîscoz, nu cerat, astfel încât el să intre în fisuri și să le repare. Nu folosi produse cu lanolină!

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Dana Verescu
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Totul despre fondul de ten (aproape totul)

Next:

Greseli care te imbatranesc. Afla care sunt cele mai grave

You may also like

Post a new comment