Goji – fructul minune din medicina tradițională chineză

04 March of 2019

GojiMicile fructe roșii conțin toate substanțele nutritive vitale și, de asemenea, au în compoziție foarte multe elemente fitochimice care nu sunt prezente des în dieta zilnică a fiecăreia dintre noi.

Ele sunt perfecte pentru sănătate și au un rol important în menținerea frumuseții. Fructele de goji cresc în Tibet și în Himalaya, fiind parte integrantă a medicinei tradiționale chineze de secole. Ele conțin o combinație de fitonutrienți antioxidanți, nutrienți vitali și acizi grași esențiali. Aceste substanțe interacționează una cu cealaltă, transformând acest fruct într-un adevărat superaliment. Bogate în vitaminele A și B, goji au mai mult fier decât spanacul. Ele întăresc sistemul imunitar, stimulează dezvoltarea florei intestinale și ajută la diminuarea inflamației cronice. În același timp, micile fructe roșii sunt o gustare 
fexcelentă pentru atleți, mărind performanța musculară.

Conținutul ridicat de antioxidanți din fructele de goji încetinește procesul de îmbătrânire a pielii și combate căderea părului. De exemplu, în Himalaya, pulpa fructului este utilizată ca protecție solară.

Mască de față antirid

Pentru prepararea ei, ai nevoie de: o linguriță cu fructe de goji pisate, două linguri cu argilă, două linguri cu apă de trandafiri, o linguriță cu miere de albine. Amestecă toate ingredientele până când obții o pastă. Pe tenul curat, aplică masca și las-o să acționeze 15 minute. La final, clătește fața cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă.

Mască antirid

Ingrediente necesare: două lingurițe cu goji deshidratate, o lingură cu ulei de cocos și două linguri cu iaurt. Folosește blenderul pentru a le mixa. Aplică pe față compoziția și relaxează-te 15 minute. La final, vei observa o revigorare a tenului.

Mască împotriva îmbătrânirii tenului

Ai nevoie de: o linguriță cu fructe uscate de goji, o linguriță cu miere, o linguriță cu ulei de măsline. Macină fructele și adaugă uleiul și mierea. Demachiază-te pentru a înlătura impuritățile acumulate și aplică această mască. E indicat să ai suficient timp la dispoziție (această mască are nevoie de 30 de minute să acționeze). La final, după ce te-ai clătit, aplică prin masaj crema hidratantă.

Mască hidratantă

Ingrediente: două lingurițe cu boabe de goji (înmoaie-le în apă), o linguriță cu ulei de cocos organic, trei picături de ulei esențial de lavandă. Amestecă-le într-un bol și aplică masca pe față. După 15 minute, timp în care fructele de goji acționează, îndepărtează masca.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

fructele minune

Previous:

Fructele minune. O lista pretioasa

Next:

24 de alimente care te mențin tânără

You may also like

Post a new comment