Postul este cea mai bună ocazie să ne săturăm cu preparate gustoase și apetisante pe bază de legume și fructe. Iată un meniu pe gustul tuturor.
Ingrediente pt. 4 porții:
400 g cartofi fierți 100 g făină, 2 lingurițe ulei, 1 linguriță zahăr, sare, 750 g prune, 200 g zahăr pudră, 2 plicuri zahăr vanilat
1. Se prepară aluatul: se pasează cartofii și se adaugă făină, ulei, zahăr și sare.
Se amestecă până ce se obține un aluat omogen.
2. Se spală prunele și se golesc de sâmburi. Se ia în palme câte o porție mică de aluat, se aplatizează ca o chifteluță și se așază o prună; se învelește pruna în aluat. Se procedează la fel până la epuizarea ingredientelor. Se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare; când apa clocotește se reduce focul și se așază înăuntru găluștele. Se lasă să fiarbă la foc moale până ce găluștele se ridică la suprafață.
3. Se scot găluștele din apă cu lingura de spumă și se tăvălesc imediat prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat. Se servesc calde sau reci.
Comments
You may also like
-
01 Jul
-
08 Feb
Supa alba de pui. Supa blanquette
CulinarSupa alba de pui este un deliciu. Este buna la pranz, la o gustare, este ...
-
16 Dec
Meniu românesc. Ciorbă din Bucovina, friputră vânătorească și cozonac săsesc
CulinarCiorbă cu hribi și smântână Fără să fi e nevoie de un adaos de condimente, ...
-
02 Mar
În Postul Mare mănâncă și tu ca la mănăstire
CulinarPostul Mare, postul care precede sărbătoarea Paștelui, este cel mai greu post de peste an, ...