Ghimbirul, iute și îndrăgit

28 July of 2019

Ghimbirul, iute și îndrăgit – I se mai spune și „foc divin“, iar cine îl cunoaște știe de ce. Ghimbirul e un balsam bogat în uleiuri eterice și substanțe iuți, precum gingerolul. Acestea sunt de fapt secretul puterii tămăduitoare a acestei rădăcini.

În India spune o vorbă că „Nu există niciun leac fără ghimbir“. Motivul? Ghimbirul ajută la digestie, stimulează circulația, scade febra, ameliorează durerile, este bun împotriva răcelilor. Mai mult decât atât, ghimbirul acționează la fel ca aspirina: este antinevralgic și subțiază sângele. În plus, încălzește sufletul. Iar când suntem cu nervii la pământ, tot el ne ajută să ne relaxăm și să lăsăm grijile deoparte.

Ghimbirul, iute și îndrăgit – Mai multă energie
Produsele de înfrumusețare cu parfum picant de ghimbir sunt minunate pentru fizic și psihic; ne trezesc energia vitală și ne dau elan. Poți încerca o mască naturală pe bază de ghimbir, miere și lămâie. Se rade ghimbirul și se amestecă cu o lingură de miere și câteva picături de lămâie.

Cum se confiază ghimbirul
Taie 500 g de ghimbir proaspăt în bucățele potrivite pentru o înghițitură și fierbe-l la foc mic, până devine moale. Aruncă apa în care a fiert, adaugă exact 1 l de apă, 4 cești de zahăr brun și 1 praf de sare și fierbe amestecul la foc mic. După ce s-a mai evaporat apa, ghimbirul devenit între timp sticlos poate fi scos din oală și tăvălit prin zahăr brun.

Peeling pentru corp
Foarte înviorător dimineața: pielea ume­dă se masează cu un amestesc grunjos format din sare de mare și ghimbir. Apoi se clătește cu apă caldă. E ușor de realizat: se amestecă 4 linguri de sare de mare cu 2 lingurițe de ulei de măsline și 3 linguri de praf de ghimbir. Se folosește imediat.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

7 greșeli care duc la îngrășarea părului

Next:

Ritualuri de frumusețe 
din Japonia

You may also like

Post a new comment