Ghid util pentru curățenia de Paște. Cum să reîmprospătezi toată casa în timp record!

04 April of 2016

Vine una dintre cele mai mari sărbători ale creștinilor, iar casa trebuie să strălucească până atunci. Știm exact ce avem de făcut, de ce avem nevoie, însă timpul nu este mereu de partea noastră, așa că avem nevoie de soluții cât mai rapide pentru a face toată casa lună.

Noi îți prezentăm un ghid al curățeniei de Paște, astfel încât să termini treburile cât mai repede, dar să ai și un rezultat mulțumitor.

Începem de la bază

O curățenie în adevăratul sens al cuvântului presupune mult mai mult decât ștersul prafului de pe mobilă și aspiratul covoarelor. Reîmprospătarea casei începe de la pereți. Rezervă-ți o sâmbătă pentru a vărui casa, sau măcar bucătăria, încăperea cea mai expusă la pete. Văruitul nu mai este în prezent nici pe departe la fel de dificil ca în trecut, deoarece acum avem la dispoziție vopseluri care se aplică uniform și rapid și se usucă în scurt timp.

Petele acelea de grăsime de pe peretele de lângă aragaz, murdăria din jurul întrerupătoarelor sau semnele lăsate pe perete de un colț al mesei sau vreun scaun dau un aspect general neîngrijit. Înainte de sărbători este cazul să remediezi asta, mai ales dacă aștepți și ceva musafiri. Oricâtă curățenie am face în casă, adevărul este că nimic nu se compară cu senzația de igienizare totală pe care o avem după ce o încăpere a fost proaspăt văruită. Găsești pe acest site vopseluri lavabile ușor de aplicat, și în câteva zeci de minute bucătăria va fi reîmprospătată.

Eliberează casa de lucruri inutile pentru curățenia de Paște

Cu toții avem prin casă lucruri inutile care strâng praf și de care ne tot împiedicăm. Casa va fi imediat împrospătată dacă alegi să renunți la aglomerările de lucruri. În dulapul de haine se ascund cele mai multe obiecte nefolositoare.

Aplică următoarea regulă: dacă nu ai mai purtat acel obiect vestimentar de mai mult de un an, îl donezi. Oamenii nevoiași îți vor fi cu siguranță recunoscători, iar tu vei avea o casă mai spațioasă. În plus, lucrurile vechi, pe care nu le utilizăm, împiedică circulația energiilor pozitive, iar o regulă a Feng-Shui-ului spune că este obligatorie îndepărtarea lor din locuință.

Soluții de curățare sănătoase și care acționează în timp ce tu dormi

Detergenții chimici sunt destul de periculoși pentru sănătatea ta și a familiei tale, așa că este recomandat să apelezi fie la soluții bio, pe care le găsești la supermarket, fie la soluții de curățare pe care să le prepari chiar tu în casă. Diferența este că soluțiile naturale au nevoie de timp mai mare de acțiune, față de cele chimice, așadar va trebui să le lași să acționeze din timp, unele chiar peste noapte.

Cuptorul este unul dintre cele mai greu de curățat obiecte din casă și fiind locul în care pregătim mâncarea este de preferat să ții departe de el chimicalele. Fă un amestec din 150 de grame de bicarbonat de sodiu si 3-4 linguri de apă, până obții o pastă. Aplic-o în cuptor și las-o să acționeze circa 12 ore. După ce și-a făcut efectul, petele se iau ușor, iar cele mai încăpățânate, care nu s-au dus de tot, pot fi îndepărtate cu o lavetă îmbibată cu puțin oțet alb.

Chiuveta si aragazul se vor curăța într-un mod sănătos cu o soluție din doua linguri de bicarbonat de sodiu, doua linguri de suc de lămâie și o cană de apă fierbinte. Lasă soluția să acționeze peste noapte, iar dimineața doar clătești. În scurgerile de la chiuvete și cadă pune o soluție de bicarbonat de sodiu și oțet, lasă să acționeze 8-10 ore și vei elimina în acest fel blocajele și mirosurile neplăcute.

Împrospătarea dormitorului se face într-o clipită cu bicarbonat și ulei esențial

Bicarbonatul este în mod cert aliatul tău în lupta cu murdăria și mirosurile neplăcute, așa că înainte să începi curățenia asigură-te că ai în casă câteva punguțe. El este extrem de util și în dormitor. Mulți dintre noi ne rezumăm doar la a aspira salteaua, însă adevărul este că ar trebui să-i acordăm mai multă atenție deoarece este locul în care petrecem ore bune din viața noastră.

Împrăștie bicarbonat pe toată suprafața saltelei și câteva picături de ulei esențial de lavandă în cele patru colțuri. După circa o oră aspiră bine tot praful. În acest fel îndepărtezi mirosul neplăcut, acarienii, praful și alergenii. Nu este recomandat să folosești lichid pe saltea, așa că metoda cu bicarbonat este cea mai facilă, rapidă și sigură pentru a-ți curăța salteaua.

Ce facem cu perdelele și draperiile

Perdelele și draperiile din toată casa ne iau o veșnicie la călcat, aproape o zi întreagă. Un truc pentru a scăpa de aceasta neplăcere este atârnarea lor imediat ce le-ai scos din mașina de spălat. Se vor netezi în acest fel și nu va mai fi nevoie să le calci. Atenție, perdelele trebuie să fie bine stoarse și să nu picure apă din ele. Tu economisești o mulțime de timp, iar întreg aerul din casă va fi împrospătat pentru curățenia de Paște.

Urmând sfaturile noastre vei reuși să tai în jumătate timpul dedicat curățeniei de Paște fără să faci rabat de la igiena perfectă. Tu cu ce începi de obicei curățenia de Paște? Știai de trucurile enumerate de noi?

Citeste si: Curatenia de primavara

Sursa foto:  DollarPhotoClub  

Comments

comments

Previous:

Capul sus! Cum raman buchetele de flori frumoase mult timp

Next:

Cum sa-ti pregatesti curtea pentru zilele insorite de weekend

You may also like

Post a new comment