Germania sub zăpadă

17 January of 2011

Foto: Hubert Burda Media

Iarna creează aici cadrul perfect pentru un concediu de Crăciun

Castelul Neuschwanstein
Este bijuteria regelui Ludovic al II-lea. Una dintre cele mai cunoscute opere neogotice europene și populară destinație turistică a Germaniei, cetatea construită la sfârșitul secolului al XIX-lea pare un palat asemenea celor întâlnite doar în basmele copilăriei. Aflat în apropierea localității Füssen din landul Bavaria, castelul este rodul unei fantezii romantice din punct de vedere arhitectural, un capriciu al regalității acelor timpuri, creat fără un scop strategic, ci doar în ideea armonizării cu natura înconjurătoare.

Oberstdorf
Turism cu sezon permanent. Oberstdorf nu este doar o simplă stațiune de schi. Situată între orașele München și Stuttgart, stațiunea Oberstdorf are un puternic caracter balneoclimateric, oferind pe lângă cele trei zone generoase cu numeroase piste de schi destinate sporturilor de iarnă și o serie de facilități terapeutice. Aici se desfășoară una dintre cele mai importante competiții de salturi cu schiurile, intitulată „Turneul celor patru trambuline“.

Konigssee
Lacul glaciar Königssee. S-ar putea spune că este un popas pentru suflet. O plimbare cu vaporașul pe Lacul Königssee desfată simțurile și încântă ochii cu peisajul mirific al întregii zone. Biserica Sf. Bartolomeu aflată chiar pe malul lacului atrage anual numeroși pelerini. Pe timpul iernii lacul îngheață, iar turiștii se pot plimba în siguranță pe întreaga sa suprafață.

Harz
Parcul Național din Harz. Aici se află teritoriul sălbaticului linx. Parcul cuprinde cel mai înalt masiv muntos din partea de nord a Germaniei, aflat la granița cu landul Turingia. Legenda spune că pe vârful Brocken cu altitudinea de 1142 de metri are loc la sfârșitul primăverii „Noaptea Valpurgiei“, o sărbătoare a vrăjitoarelor amintită și de Goethe în celebra dramă „Faust“. În lacurile din această regiune se pot practica aproape toate tipurile de sporturi acvatice. În Valea Okertal pot fi admirate nu­me­roasele formațiuni stâncoase, care păstrează adânc în miezul lor secrete din istoria nescrisă a evoluției geologice.

Text: Cristian Niculescu

Comments

comments

Previous:

București, București…

Next:

Vatra Dornei

You may also like

Post a new comment