Gânduri negre. Cum scapi de ele și cum te reorientezi către laturile pozitive

08 October of 2020

Este extrem de toxic pentru mintea ta să te lași pradă gândurilor negre. De fapt, gândurile negative sunt capabile să-ți macine încrederea în tine, în capacitățile și abilitățile pe care le ai. iată câteva moduri simple care te pot ajuta să răspunzi la întrebarea „Cum să opriți gândurile negative?”

  1. Stai în mijlocul oamenilor pozitivi

Pur și simplu să-ți oprești mintea de la a produce gânduri negative nu este chiar atât de ușor. Pentru a învăța este bine să te lași înfluențată de cei care gândesc pozitiv. Este util să stai în pcompania oamenilor pozitivi, care degajează vibrații, energie și gânduri pozitive.

  1. Învață să le oprești

Majoritatea dintre noi putem învăța cum să oprim gândurile negre, tratându-le pur și simplu ca pe gânduri. Motivul pentru care gândurile negative devin majoritare este necunoscut, dar se crede că este vorba despre o stare de depresie incipentă sau, o formă de depresie cronică. A suprapune amintiri, momente, gânduri frumoase peste cele negre, este o cale prin care se poate învăța gestionarea lor.

  1. Fii mereu ocupat

Ați observat că gândurile negative afectează, de obicei, mintea oamenilor care nu au nimic de făcut? Aceasta este chiar soluția pentru a le bloca. Dacă rămâi concentrat pe activitatea pe care o desfășori și dacă îți place ceea ce faci, nu vei mai avea timp pentru gânduri negre!

  1. Gândește-te la ceva bun

Dacă un gând negativ îți intră în minte, acceptă-l și încearcă să vezi de unde vine, de ce vine, care este explicația pentrucare te macină. Apoi găsește o soluție, oferă-ți variante, alternative și găsește un context care să-l potă elimina. Vorbește la telefon cu cineva, privește un film, fă ceva plăcut.

  1. Folosiți tehnici de relaxare

Tehnicile de relaxare sunt foarte utile pentru a te auto-învăța cum să oprești gândurile negative care nu-ți dau palce. Majoritatea gândurilor negative sunt cauzate de anxietate și nu au un motiv real. Practicând meditația și yoga, ascultând muzică liniștitoare, făcând un masaj al capului și așa mai departe, ai putea obține o eliberare de gânduri negative.

Gândurile tale sunt nucleul a ceea ce ești, a ceea ce vrei și a ceea ce ai realizat deja. Individualitatea ta ca persoană este în mare măsură determinată de ceea ce gândești. Pentru a avea o viață fericită și pentru a te orienta către succes gândurile tale trebuie să fie pozitive, curajoase, energice. Prin urmare, gândirea pozitivă este fundamentul pentru toate lucrurile bune din viață și trebuie cultivată, iar primul pas este îndepărtarea gândurilor negre.

Citeste si: Distanțarea socială: cum facem față acestei provocări?

Text: Otilia Ignat/ Sursa foto: unsplash

Comments

comments

greseli feminine, femeie vesela, femeie surpinsa, femeie frumoasa

Previous:

Greșeli feminine pe care ar fi bine să le eviți

luna plina, mana care tine luna plina, luna

Next:

Ce să faci și ce să nu faci când este lună plină

You may also like

Post a new comment