Frumusete din natura. Plante si legume care ta fac frumoasa

27 August of 2019

Hildegard von Bingen (1098–1179), o stareță benedictină și o femeie foarte cunoscută în Evul Mediu, era o vizionară care știa totul despre proprietățile vindecătoare ale plantelor și despre rolul lor în ritualurile de înfrumusețare. A avut darul de a recunoaște legătura dintre natură și om și ocazia de a cunoaște efectul plantelor și mirodeniilor prin propriile percepții și grație experienței de zeci de ani din spitalul mănăstirii.

Toate cunoștințele sale din anul 1141 și până la sfârșitul vieții au fost dictate secretarului ei, călugărul Volmar. În felul acesta putem să ne bucurăm și astăzi de ele și să ne folosim de forțele tămăduitoare ale naturii pentru bunăstarea noastră. Chiar și o baie spumoasă cu miresme binefăcătoare, o salată proaspătă, o plimbare sau un mic ritual zilnic de îngrijire ne ajută să ne simțim mai bine în pielea noastră.

Sfecla roșie … este foarte sănătoasă
Rădăcina roșie îmbunătățește oxigenarea pielii și combate impuritățile. Se fierbe sfecla, se curăță de coajă, se taie felii și se presară chimen și ceapă călită. Se condimentează cu mirodenii proaspete, se lasă să stea și se garnisește totul cu frunze de pătrunjel.

Levănțică … pentru vise frumoase
„Când omul doarme, el se vindecă și capătă forțe noi“, scria Hildegard von Bingen. Dar un somn bun înseamănă și vise frumoase, relaxante, care ne întăresc nervii. Când te trezești obosit înseamnă că ai visat prost, a scris experta în plante. Miresmele blânde, de exemplu de levănțică, calmează simțurile și declanșează stimuli binefăcători, care garantează un somn plăcut.

Ulei de măsline … pentru piele uscată
Efectul uleiului de măsline asupra pielii este atât de bun, încât poate fi considerat un ulei vindecător, scria în însemnările sale Hildegard von Bingen. Este adevărat, căci datorită conținutului mare de vitamina E, uleiul are un efect de protejare a celulelor, previne deshidratarea pielii și astfel și apariția ridurilor.

Unt de shea… pentru buze delicate
Buzele trebuie îngrijite foarte bine! O protecție optimă pentru buze catifelate o oferă un baton special sau un balsam cu substanțe speciale, din măsline sau unt de shea. O dată pe săptămână buzele se masează blând cu o periuță de dinți moale, pentru a stimula oxigenarea și a îndepărta celulele moarte. După aceea se pune puțină miere pe buze și se lasă să acționeze.

Baie aromată… împotriva stresului
O baie caldă este foarte plăcută. Nu doar curăță corpul, ci liniștește, dizolvă încordările și stimulează starea de bine. Parfumurile intense de roiniță, vanilie sau lapte de migdale creează gânduri pozitive și ne ajută să uităm de grijile zilnice. După o zi agitată, fă timp de 15 minute o baie caldă, relaxantă. Splendid!

Frunze de dud… pentru o piele curată
După Hildegard von Bingen, ceaiul de frunze de dud ajută în cazul pielii impure sau cu acnee. Se opăresc câteva frunze cu apă și se lasă să stea 10 minute. Înmoaie de două ori pe zi o bucată de vată în ceai și tamponează ușor pielea. În felul acesta sebumul se drenează mai bine, iar tenul arată mai sănătos și mai curat.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Remedii Naturale Anticelulita

Next:

Trucuri de machiaj. Idei fabuloase!

You may also like

Post a new comment