Frumoase, dar periculoase. Unele plante din casa pot fi un pericol

11 December of 2017

Plantele de apartament ne îmbogățesc locuințele și sunt foarte decorative. Dar nu toate sunt indicate când în familie există copii mici sau animale, care pot ronțăi frunzele și florile acestora.

Oricât de frumoase ar fi, există câteva specii de plante de interior care pun în pericol 
sănătatea oamenilor și a animalelor, dacă sunt ingerate din neatenție sau din neștiință. Dintre ele fac parte următoarele specii:

 Aloe vera

Planta are frunze fibroase și dese, de multe ori cu margini dințate. Deși seva ei vindecă arsurile, tăieturile și alte probleme ale pielii, persoanelor sensibile le poate provoca dermatită de contact. În plus, ingerarea sevei are efecte purgative extreme (diaree, crampe abdominale, greață, vomă și urină cu sânge). Îndepărtează seva galbenă a plantei și testează gelul din frunze pe o porțiune mică de piele înainte de a-l folosi.

Iederă  

Iedera se simte bine așezată lângă ferestrele nordice. Părțile otrăvitoare sunt frunzele care, dacă sunt mâncate, le provoacă intoxicații atât oamenilor, cât și animalelor. Simptomele sunt greutate în respirație, convulsii, vărsături. Este o planta frumoasa si folositoare, dar una dintre cele periculoase daca ai copii sau anumale de companie.

 Dieffenbachia  

Planta ornamentală cu frunze mari este foarte atrăgătoare, fiind apreciată deoarece purifică aerul, dar conține o substanță otrăvitoare numită oxalat de calciu si face parte din categoria plantelor periculoase. Toate părțile ei sunt toxice, iar dacă cineva înghite din greșeală o bucată din plantă, va suferi de umflarea gâtului și a gurii, simptome care merg până la paralizia temporară a corzilor vocale. Seva plantei poate irita puternic ochii.

Ciclamă  

Bulbii și rizomii tuberculari sunt otrăvitori și pot provoca intoxicații. Probabilitatea ca un copl să înghită bulbii este mică, dar este indicat să țineți totuși plantele 
departe de prichindei.

Foarte mulți stăpâni de pisici ajung la veterinar din cauză că au în casă plante care sunt toxice pentru micuții companioni. Unele dintre acestea sunt chiar otrăvitoare, în sensul că pot duce la moarte, așa că orice stăpân ar trebui să se documenteze, în prealabil, cu privire la toxicitatea plantelor pe care le are în casă.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Cum sa ai grija mai bine de hainele tale preferate

locuinta mai spatioasa

Next:

5 trucuri-minune pentru o locuință mai spațioasă

You may also like

Post a new comment