Frumoasă ca un trandafir. Beneficiile rozelor pentru frumusețe

14 May of 2020

Fiecare trandafir e o operă de artă a naturii. Petale catifelate și aroma suavă ascund beneficii incredibile pentru trup și minte…

Delicatețea trandafirilor are ceva seducător, care face sufletul să vibreze pe un ritm fresh și armonios. Această floare iconică pentru frumusețe și feminitate este un tratament prețios pentru păr, piele și suflet. Produsele cosmetice cu extracte naturale din această minunăție a naturii sunt alegeri inspirate pentru păstrarea prospețimii și a tinereții.

Cura de vitamine
Apa de trandafiri conține vitaminele A, C, D, E și B3, excelente pentru piele, dar și pentru fortificarea părului. Flavonoidele, taninurile și antioxidanții combat îmbătrânirea scalpului și dau putere rădăcinii. Multe femei folosesc apă de trandafir nu doar pentru aroma fină, ci și pentru creșterea părului. Ea poate fi folosită și drept apă tonică, fiind ideală pentru orice tip de ten, și dă o mână de ajutor la hidratarea pielii și în prevenirea acneei și erupțiilor cutanate. Spre deosebire de produsele pentru tenul gras sau mixt, apa de trandafir nu conține alcool, dar matifiază tenul fără să-l usuce.

Antioxidanți de excepție
Știm cu toții că, pentru piele, antioxidanții sunt cei mai buni prieteni, iar cei pe care trandafirii îi conțin nu fac excepție. Acești antioxidanți neutralizează radicalii liberi, oferind beneficii antiîmbătrânire și contribuind la regenerarea pielii.

Catifelează pielea uscată
Excelenți pentru toate tipurile de piele, pentru pielea uscată sunt o adevărată minune. Datorită proprietăților de hidratante, calmează senzațiile de uscăciune și restabilesc confortul. Poți folosi uleiul de trandafiri sau un ser pe bază de extract de trandafiri și imediat pielea va deveni catifelată.

Șterge ridurile
O cremă cu trandafiri este un elixir al tinereții. Datorită proprietăților de hidratare și vitaminelor, trandafirii catifelează pielea, netezesc ridurile, ajută la reducerea petelor și la stimularea producției de colagen.

Redă suplețea dermei
Prin combinația de antioxidanți și acizi grași, trandafirul calmează inflamația pielii și reduce umflăturile, roșeața pielii și redă suplețea zonelor „pufoase“. Masca din petale de trandafir este mană cerească pentru iritații, cuperoză sau pungile de sub ochi. Mai mult, trandafirul combate în mod natural bacteriile și curăță perfect pielea acneică. Demachiantele pe bază de trandafiri nu sunt numai plăcute, ci și foarte eficiente prin delicatețea lor.

Parfum de bună dispoziție și liniște
» Marii parfumieri spun că, atunci când inspiri aroma lor, te cuprinde o stare de bine. Studiile confirmă această teorie, uleiurile volatile ale trandafirilor având darul de a stimula secreția de endorfine și serotonină la nivel cerebral, substanțe care ne dau starea de fericire.
» Trandafirul este folosit în medicina
ayurvedică pentru a detoxifica organismul și a calma sistemul nervos.
» Aromaterapia îl folosește pentru a stimula starea de bine și pentru liniștire. Este un bun antidepresiv, iar inhalarea parfumului reduce stresul și alunga insomnia.
» Trandafirul e unul dintre ingredientele principale ale parfumurilor. În mod obișnuit, se folosesc zeci de arome în cantități infime, însă trandafirul face parte din categoria ingredientelor „cu greutate“, având o contribuție importantă la nota parfumului. Senzual și rafinat, el nu poate lipsi din niciun parfum pentru sexul frumos.

Articol apărut în ediția de mai a revistei Ioana, text: Luminita Tăbăran.

Și nu uita! Mai poți citi revista și în format electronic, pe Magzter, iar abonamentele pentru versiunea tipărită pot fi achiziționate de AICI.

Comments

comments

machiaj nude, femeie frumoasa

Previous:

Machiaj nude, simplu și foarte sofisticat, în egală măsură

trucuri de frumusete

Next:

Soluții pentru dimineți grābite. Trucuri de frumusețe matinală

You may also like

Post a new comment