Fără riduri cu orice preţ?

02 April of 2019

Ridurile au ieșit din trend. Acum se poartă botox & co. Nu întotdeauna cu rezultatul dorit…

Dacă nu vrei să îmbă­trâ­nești, va trebui să mori de tânăr. Sună logic, dar lăsând gluma deoparte, trebuie să recunoaștem că în ziua de azi nici îmbătrânitul nu mai este ce era pe vremuri. E musai ca la 50 de ani să arăți de doar 40, la 40 de 30 și așa mai departe. Desigur, de îmbătrânit vrem cu toții să îmbătrânim, dar am vrea să nu ni se vadă pe chip.  La urma urmei, de ce s-au inventat botoxul, acidul hialuronic și toate minunile astea? Să ne întindem pleoapele deci, să ne ridicăm pomeții și să ne umplem ridurile.

Se pare că afacerea cu tinerețea e în plină creștere, deși rezultatele nu sunt mereu îmbucurătoare. Dacă privești cu atenție vedetele care și-au  făcut mici corecturi chirurgicale, vei vedea că multe dintre ele au buzele umflate ca niște crenvurști de grill, ochii larg deschiși de parcă ar fi într-o continuă uimire sau, și mai rău, chipul împietrit într-o expresie de Barbie trecută, impasibilă la orice emoție.

Desigur, nu vei vedea niciun rid pe fețele doamnelor mai sus amintite – și totuși nu par tinere. La urma urmei, toate aceste femei au și gâturi, și mâini – zone care trădează adevărata vârstă. Întregul corp ne îmbătrânește și, dacă nu vrei să se cunoască, trebuie să investești o groază de bani.

Mai întindem niște laba-gâștei, mai umplem niște riduri pe frunte, mai netezim cutele de expresie din jurul gurii… Și dacă tot suntem la capitolul ăsta, poate rotunjim un pic buza superioară și ridicăm o idee obrajii căzuți. Făcând abstracție de costuri – parcă niciodată nu ai făcut suficiente corecturi, și asta te cam indispune.

O multitudine de intervenții însă îi face și pe ceilalți să se gândească: trebuie că arăta foarte îmbătrânită dacă și-a făcut atât de multe operații. Pe de altă parte, nici să sari în sus de bucurie pentru fiecare rid nu e normal.

Naturalețea e bună în teorie, dar să-ți vopsești firele cărunte și să te epilezi este totuși un minimum recomandat oricărei femei. Și poate că, cine știe, într-o bună zi am să-mi descrețesc și fruntea de grijile cotidiene cu niște botox.

Fiecare face ce crede. Dar mi se pare minunat când citesc despre câte o femeie că recunoaște deschis că și-a făcut mici îmbunătățiri. Cât despre mine, sunt la stadiul cremelor antirid, unele dintre ele ne­rușinat de scumpe. Dacă nu reu­șesc să-mi descrețească fruntea, până ajung la botox, am să-mi fac to­tuși un breton…

www.revistaioana.ro

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Masajul scalpului, relaxant și benefic pentru creșterea părului

Next:

Bijuterie sau talisman? Care-i diferenta?

You may also like

Post a new comment