Firul gros cu cheltuială se ține

25 June of 2018

Lung, filat cât vrei sau aranjat în coafuri inedite. Ai primit complimente și femeile te-au invidiat. Multe nu știu însă cât de greu se întreține o podoabă capilară cu fir viguros.

Dacă nu ești sigură în ce categorie intră părul tău, citește mai jos care sunt problemele cele mai frecvente și vezi în câte situații te regăsești.

  1. Elasticele de păr se rup des pentru că nu pot face față unei simple cozi.
  2. Acele de păr arată ciudat după ce le-ai folosit.
  3. Föhnul face eforturi să-ți usuce părul.
  4. Stiliștii duc o luptă să-ți facă o tunsoare sau o coafură deosebită.
  5. Orice coadă aduce și o 
durere de cap.
  6. Peria sau pieptănul se strică și numărul firelor de păr 
rămase pe ele este mare.
  7. De multe ori, deși convinsă că ai folosit zece ace de păr, ai găsit doar șapte când te 
pregăteai de culcare.
  8. Tunsorile scurte arată ciudat și deseori au o formă ciudată.
  9. Umiditatea nu-ți este cel mai bun prieten.

Sfaturile expertului

Brigitta Bartha, hairstylista revistei Ioana, spune că îngrijirea unei podoabe capilare bogate, cu fir gros se face după o diagnoză a acesteia, iar situațiile pot varia. De exemplu, un păr gras are nevoie de un șampon care să curețe scalpul de sebum și de o mască hrănitoare care se va aplica doar pe lungimea firului, evitându-se rădăcina. În cazul unui păr uscat, produsele cele mai potrivite sunt pe bază de uleiuri de jojoba, argan ori migdale, urmate de o mască hidratantă. Frecvența aplicării produselor de îngrijire diferă de la o persoană la alta, Brigitta recomandând ca spălatul pe cap să se facă ori de câte ori este nevoie. Ea recomandă tunsorile filate și chiar tehnica undercut care, deși o bună perioadă nu a mai fost atât de des folosită, a revenit în tendințe și este preferată acum de hairstyliști și în cazul părului fără probleme. Tehnica presupune tunderea foarte scurtă a părului din zona cefei care minimizează volumul coafurii, un avantaj pentru femeile cu o podoabă capilară bogată. Filatul trebuie făcut foarte aproape de rădăcina părului, cu o foarfecă normală, pentru a obține efectele scontate.

Îngrijire acasă

Odată plecată din paradisul coafurilor perfecte realizate de specialiști, va trebui să te descurci singură o perioadă. Asta, dacă nu ai timp să mergi zilnic la salon. După ce ai spălat părul, tamponează-l bine cu un prosop pentru a absorbi surplusul de umiditate și evită uscarea cu capul în jos. Folosește doar produse care nu creează volum, aplică un balsam leave-in și ulei pe vârfuri. Brigitta recomandă să îți descurci podoaba capilară cu ajutorul unei perii plate, pentru ca mai apoi să poți coafa părul cum dorești.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Cum să arăți bine în 5 mișcări

Next:

Tenul curat, fără mască

You may also like

Post a new comment