Nu-i deloc greu să-ți propui diverse lucruri bune, cum ar fi să slăbești, să te apuci de sport sau să te lași de fumat. Problema intervine abia când trebuie să te ții de hotărârile luate, să fii consecventă și să nu cedezi ispitei de a lăsa totul baltă.
Nu întrerupe dieta!
Sunt momente în timpul unei diete în care îți pierzi curajul și îți vine să renunți. De aceea ai nevoie de încurajare. Răsfață-te cu ceva pentru fiecare kilogram pierdut, de exemplu cu flori sau un bilet la cinema, un parfum ori o pereche de pantofi. Probează din nou vechii pantaloni XL. Îți face bine să vezi cum alunecă de pe tine, este? Nu-i așa că ești mândră? Nu ceda! Te atrage ceva dulce? Ia o înghețată cu fructe săracă în calorii sau ceva similar.
Nu ceda unei țigări!
De fumat e greu să te lași, de aceea activitatea trebuie neapărat înlocuită cu ceva. Începe ceva imediat după ce fumezi ultima țigară: un hobby sau un sport. Și ține-te de el! Fă-ți prieteni nefumători și evită-i o vreme pe cei fumători sau anunță-i că ai prefera să nu fumeze în preajma ta. Creează ritualuri surogat pentru situațiile în care ai fi fumat de obicei, de exemplu, dacă te enervezi, respiră conștient 5 minute în loc să fumezi o țigară.
Ține-te de sport!
Sportul este distractiv și creează o dependență sănătoasă. Însă până ajungi să observi asta e bine să ai un program de antrenament. Planifică ore precise din zi pentru sport și respectă-le. Treptat, extinde apoi perioada. Dă-ți întâlnire la alergare, plimbări cu bicicleta sau sala de fitness. Stabilește-ți scopuri care pot fi atinse – progresele întăresc motivația.
Nu trișa la spălatul pe dinți!
Două-trei minute durează un spălat pe dinți corect. Dar oare te-ai cronometrat vreodată? Pune un cântec care durează exact trei minute în timp ce te speli pe dinți. Sau folosește o periuță de dinți electrică, care afișează timpul. Dacă ești o persoană de modă veche, folosește o clepsidră al cărei nisip se scurge în trei minute.
Adio haosului hârtiuțelor!
Rețete, facturi, bilețele – ai și tu un haos de hârtii prin sertare? Sortează totul după teme și adună hârtiuțele în mape de plastic diferit colorate. Salvează o parte din date pe telefonul mobil sau pe calculator – astfel mai reduci din hârțoage. Și stabilește trei coșuri pentru facturi și alte hârtii: intrare, prelucrare, ieșire. Cu regula ca în coșul de intrare nu are voie să stea nimic mai mult de trei zile.
Comments
You may also like
-
21 Nov
Ciocănești
CălătoriiUn muzeu în aer liber, o destinație turistică aparte! Ca urmare a caracterului său unitar, ...
-
08 May
Amicul meu Iepurila. Un iepurie ca animal de companie
Casa și grădinaImaginea iepuraşilor expuși în petshopuri sau târguri de animale l-a făcut pe prichindelul tău să ...
-
08 Nov
Strategii simple care alungă stresul și aduc liniștea în viața ta
LifestyleCel mai simplu mod de a ieși dintr-o rutină stresantă este să te reconectezi cu ...
-
11 May
Idei (pre)concepute pe net
LifestylePe internet au existat întotdeauna informații lansate în mediul virtual fără a fi verificate, însă ...