A fi atractivă 
e o chestiune 
de atitudine

12 January of 2020

A fi atractivă 
e o chestiune 
de atitudine – Cine nu vrea să fie frumoasă! Dar totuși, cum putem defini frumusețea? Fiecare are propriul tipar în acest sens. Unele femei se simt frumoase, altele vor să devină frumoase, urmând modelul celebrităților din mass-media…

Conceptul de frumusețe este complex, fiind cen­­­­trat pe construirea unei relații pozitive cu tine însăți. Având grijă de tine și iubindu-te așa cum ești, nu poți decât să te simți frumoasă. În esență, frumusețea înseamnă să valorifici darurile naturale primite de la Dumnezeu.

Dr. Diller, renumit pediatru american, spune că în timpul copilăriei, al dezvoltării copilului, familia are o influență uriașă (pozitivă sau negativă) asupra sentimentului personal de atractivitate. De pildă, dacă ai o mamă hipercritică sau un tată absent, s-ar putea să nu te simți foarte atrăgătoare, chiar dacă trăsăturile fizice demonstrează că ești așa. În schimb, dacă de mică ți se inoculează încrederea în tine și în darurile tale, te vei simți mereu frumoasă, atrăgătoare.

Indiferent că ai fost sau nu valorizată în copilărie, important este să știi că frumusețea este o chestiune de atitudine și stă în puterea ta să te simți și să fii frumoasă, dacă îți însușești din următoarele sfaturi.

■  Fiecare femeie este unică în felul ei

Dacă ne gândim la întrebarea din poveste, „Oglindă, oglinjoară, cine-i cea mai frumoasă din țară?“, ce putem răspunde? Mereu vom găsi exemple de femei mai frumoase, cu trăsături și mai, și mai, și mai… Noi vrem să fim ca actrițele de la Hollywood, iar ele își dispută frumusețea unele cu celelalte. Concluzia? Fiecare dintre noi se raportează la un model, dar nu există o rețetă unică de frumusețe. De aceea, cel mai bine este să fii originală, să găsești ceea ce îți place la tine. Scoate-ți în evidență atuurile. Nu te gândi la ceea ce îți lipsește!

■  Având grijă de tine, devii frumoasă și încrezătoare

Indiferent cât de încărcat este programul nostru, ar trebui să avem tot timpul grijă de noi. Unele femei consideră că este o pierdere de timp să stai în oglindă, să te machiezi, să te aranjezi. Dar nu este așa. Când ești îngrijită, ai încredere în tine. Și când ai încredere, dai și ce ai mai bun din tine. Grija față de propria persoană înseamnă masaj, curățenie, îngrijirea pielii, a tenului, manichiura etc. Un corp bine îngrijit va transmite în jur frumusețe și siguranță de sine. O minte și un suflet deschise vor atrage întotdeauna în jurul lor ce e frumos.

■  Descoperă-ți frumusețea, stilul tău personal

Multe fete/femei încearcă tot felul de diete, operații, proceduri pentru a deveni mai frumoase în ochii lor, după idealul personal de frumusețe. Este o mare diferență între a fi frumoasă și a fi la modă, în trend. Să fii conform unor standarde nu îți asigură fericirea pe termen lung. Dar să îți iubești alunițele sau pistruii, părul creț și silueta filiformă ori cu forme, să te îmbraci șic îți vor asigura investiția de frumusețe. Găsește ceea ce îți place la tine și scoate-ți în evidență atuurile.

Nu te gândi la ceea ce îți lipsește! Îți plac bu­zele, aplică un ruj potrivit, și vei fi și mai atrăgătoare. Îți plac mâinile, poartă bijuterii interesante. Îți place decolteul? Poartă ținute care să-l facă remarcat, să-l pună în valoare. Machiajul, bijuteriile, vestimentația sunt lucruri care te ajută în a fi originală și atrăgătoare.

■  Adevărata frumusețe vine din interior

Câte femei, dacă te uiți în detaliu, nu au trăsături exterioare extraordinare, dar iradiază frumusețe în jur? De ce? Pentru că zâmbesc, au o atitudine pozitivă, sunt na­tu­rale și sigure pe ele în relațiile cu ceilalți. Când ești bun cu cei din jur, ceilalți te vor admira. Zâmbetul, siguranța, calitățile noastre și împărtășirea lor ne fac să ne simțim mai bine cu noi însene.

■  Nimic nu e mai important decât să te simți bine

Să te simți bine în pielea ta e unul din secretele frumuseții. Te simți bine în jeanși și o bluză albă? Dacă pe tine te fac să te simți sexy, atunci asta înseamnă să te simți frumoasă. Poate că îți spun ceilalți că arăți nemaipomenit cu rochia înflorată, dar tu te simți azi mult mai confortabil în blugi, așa că urmează-ți instinctul. Când te simți bine în legătură cu tine, lucrul acesta va transpărea în imaginea ta și în modul în care te prezinți.

■  Frumusețea înseamnă sănătate și echilibru

Un regim de viață sănătos, ce include hrană sănătoasă, somn, mișcare, mers periodic la medic, preocupări plăcute, te ajută să ai și să răspândești o imagine armonioasă în jur. Ceea ce faci afectează modul în care arăți. Ceea ce simți se reflectă în corpul tău. Multe dintre noi cheltuiesc o avere pe produse de frumusețe, când modalitatea optimă de a fi frumoasă este să te folosești de lucrurile naturale, simple și să faci din ele maximum posibil.

Stilul de viață sănătos îți permite și câte o baghetă de ciocolată sau o înghețată din când în când, cu condiția să intre în categoria excepții.

■  Dragostea face omul frumos

Când ești sinceră, iubești, dăruiești celor din jur, strălucirea va fi de partea ta. Când ești îndrăgostită, ochii îți sclipesc, părul îți stă mai bine, iar mișcările îți sunt mai suple. Când îi înconjori cu dragoste pe cei apropiați, ai inima plină de iubire și privirea ta va avea o lumină care se numește frumusețe. Nu trebuie să fii perfectă pentru a fi frumoasă. Nu trebuie să fii super-sexy sau super-slabă pentru a fi atrăgătoare.

Nu trebuie să porți diamante și rochii scumpe pentru a arăta grozav. Încă o dată, ești frumoasă așa cum ești, în stilul tău personal. Imperfecțiunile au farmecul lor, iar evidențierea trăsăturilor tale de personalitate îți dă sentimentul de firesc – și tot ce este natural este frumos!

■  Iubește-te pe tine însăți

De fapt, principalul context al frumuseții este să dezvolți o relație mai iubitoare cu tine însăți și să ai grijă de corpul, mintea și sufletul tău. Să te iubești pe tine îți dă timp și libertate pentru a face lucruri care să te facă mai fericită și mai împlinită. Împlinirea și mulțumirea transmit frumusețe! Să fii frumoasă stă în mîinile tale, așa că descoperă-ți propria frumusețe și cucerește lumea! Nu mai sta!

Citeste și:

Text: psih. Oana Pescaru

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Ce arată locul în care 
îți apar coșurile

Next:

Tinerețe fără bătrânețe. Se poate fara riduri!

You may also like

Post a new comment