6 greșeli pe care le faci în ținutele pentru interviu

09 December of 2018

Tocmai ai fost chemată la jobul vieții tale, cel pe care ți l-ai dorit de când te știi (sau de când ai intrat în câmpul muncii). Te pregătești înfrigurată pentru a răspunde impecabil la toate întrebările, îți pui CV-ul la punct și nu uiți să exersezi în oglindă ca să îți impresionezi intervievatorii.

Ce lipsește din această ecuație menită să îți aducă succesul? Atenția acordată ținutei de interviu. Indiferent dacă ești sau nu pasionată de modă, trebuie să fii conștientă de puterea pe care o are o ținută bine alcătuită. Înainte de a-ți observa abilitățile intelectuale sau de a fi martori în mod direct la uluitoarea ta putere de muncă, angajatorii își vor forma prima impresie ținând cont de modul în care te îmbraci. Pentru a nu pierde la acest capitol important, evită greșelile din rândurile de mai jos!

Te pot costa jobul: 6 greșeli din ținutele de interviu care îți afectează reputația

Nu trebuie să fii as în fashion ca să impresionezi cu ținuta ta de interviu. Ba, dimpotrivă, e mai bine chiar să nu fii obsedată de tendințe, deoarece astfel riști să creezi un ansamblu mult prea în ton cu moda străzii și prea puțin potrivit ambientului de la un interviu. Ținuta perfectă pentru prima întâlnire cu potențialii tăi angajatori trebuie să emane profesionalism, seriozitate, să asculte de regulile business casual-ului și să dea dovadă de calitate. Nu apela nici la haine prea scumpe, dar nici nu te afișa cu orice. Evită, însă, mai presus de orice, să comiți erorile de mai jos!

Atenție: aceste reguli își pierd toată importanța dacă aplici pentru un job în domeniul modei, atunci când ai liber să impresionezi cu imaginația ta debordantă!

Porți haine mai mari, necălcate sau cu un look neglijent

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fashion in Pills (@fashioninpills) on

Poți purta hainele perfecte pentru un interviu, dar dacă look-ul lor e unul neglijent, articolele tale vestimentare nu au făcut deloc cunoștință cu fierul de călcat, îți sunt prea mici/prea mari sau pur și simplu nu ți se potrivesc, rezultatul final nu va fi unul care să te mulțumească. De ce? Deoarece atunci când ești îmbrăcată în haine în care nu te simți în elementul tău, se va vedea. Disconfortul vizibil îți va tulbura stăpânirea de sine, iar angajatorii se vor întreba dacă au nevoie de o persoană care nu are grijă de ea. Nu îți dorești asta!

Ca să preîntâmpini acest risc, investește întotdeauna în piesele potrivite. Nici nu e greu: găsești bluze elegante de damă pe dasha.ro! Din materiale de calitate și cu modele care îți evidențiază spiritul artistic, acestea pot reprezenta cheia reușitei tale la interviu. Un exemplu ideal este bluza office neagră Agnes, cu croială lejeră, ce emană o eleganță rafinată.

Bluza office neagra Agnes

Apelezi la imprimeuri și elemente de croi glamour

Nu spune nimeni că ținuta de mai jos nu e una reușită, ba dimpotrivă. Doar că nu e potrivită pentru un interviu, deși include cămașă elegantă, pantaloni țigaretă, pantofi cu toc jos și un pulover în tonuri de crem, extrem de adecvate spațiului office. Unde a „greșit” purtătoarea sa? Animal print-ul și croiul oversized al puloverului fac parte din estetica glamour, de street style, și nu au ce căuta în business casual. Dacă nu te poți despărți de ele, reinterpretează-le: animal print-ul pe o eșarfă, iar croiul oversized pe un palton.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fashion in Pills (@fashioninpills) on

Porți mini

Nu contează cât de frumoase sunt picioarele tale, dacă le expui atât de generos la un interviu, angajatorul va considera că sunt singurul tău atu (sau cel puțin unicul pe care te bazezi). Mai rău, dacă vei da peste un intervievator de sex masculin, acesta se poate simți obligat să te descalifice chiar și numai pentru a nu fi acuzat de favoritism. Nici nu va conta cât de tare l-ai impresionat cu mintea ta brici!

Sau porți maxi

Dacă lungimile mini nu sunt permise, nici cele maxi nu sunt mai fericite. Boeme, pline de romantism, sunt considerate la rândul lor nepotrivite în spațiul office. Nu vrei să dai impresia că tocmai ai coborât de pe un podium de modă și ai ajuns direct la interviu.

Ai o ținută mult prea casual

La punctul unu am subliniat cât de important e să te simți bine în hainele de interviu. Dar fără exagerare! Nu îmbrăca hainele cele mai comode din dressing, fiindcă va părea că nu dai nicio importanță întrevederii și că o pui pe aceeași treaptă cu mersul la piață. Da, ținuta de mai jos e „la modă”, dar nu va atrage decât zâmbete deloc favorabile din partea intervievatorilor tăi, chiar și a celor as în fashion.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fashion in Pills (@fashioninpills) on

O dai în bară cu culorile și accesoriile

Ai ales piesele potrivite, te-ai asigurat că îți vin bine, că sunt apretate și în ton cu dress code-ul interviului. Poți însă să greșești la fel de bine cu accesoriile și culorile. Sfatul nostru: evită nuanțele neon și pe cele mult prea puternice, pentru că nu ești în club. De asemenea, tenișii și adidașii sunt o greșeală, așa că mai bine ferește-te de ea!

Aceste greșeli îți pot compromite imaginea și te pot aduce în situația de a pierde un job pentru care erai impecabil pregătită. Monitorizează-ți atent ținuta de interviu și nu vei regreta!

 

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

Comments

comments

rochie de mireasa

Previous:

(P) Iti doresti o rochie de mireasa atemporala? Afla unde o gasesti!

femeie la restaurant

Next:

Cu ce să te îmbraci la un restaurant

You may also like

Post a new comment