Familie mare, cina romantica

18 August of 2017

Se știe faptul că un cuplu cu copii trebuie să-și planifice din timp momentele romantice. Pentru pasiuni născute din spontaneitate nu mai e nici timp, nici spațiu. Fiind cu totul de acord cu acest lucru, am plănuit să-mi surprind partenerul cu o cină ceva mai aparte decât veșnicele noastre mese de seară în familie.

 

E adevărat că cei mici încă nu dormeau, dar trăgeam nădejde că, din moment ce erau hrăniți, spălați și băgați în pat, îi va lua repede somnul și noi ne vom petrece seara ca între adulți.

Când a intrat soțul pe ușă, m-a găsit îmbrăcată nu în veșnicele mele haine de casă, ci aranjată ca de o întâlnire casual. Pe masa din bucătărie tronau două porții de Lasagna aburindă și două pahare de vin roșu. După ce l-am privit cu subînțeles, s-a prins repede că aveam planuri mari. Și în timp ce noi ne aruncam ocheade și ne bucuram de perspectiva unei seri în doi, două perechi de pași mici și foarte treji se îndreptau spre bucătărie.

Nu voi intra în detaliile cinei noastre romatice, cert este că, trei sferturi de oră mai târziu și niște neuroni în minus, am fost nevoiți să declarăm cina un fiasco total. Vreau în brațe, dă-mi și mie, ce-i aia?, bleah!, unde-i bavețica, fă-mi sirop, parcă nu mă simt bine, am temperatură? Băiatul cel mare, îngrijorat de outfitul meu de stradă la ceas târziu, nu s-a dezlipit de lângă noi toată cina, pretinzând că se simte rău, dar reușind în schimb performanța de a mătura de pe masă un pahar de vin.

Cea mică, trecând din brațele lui taică-său în ale mele, dornică să guste din toate farfuriile, mi-a aranjat un imprimeu original cu stropi de sos pe pantalonii mei slim bej. Să vă mai spun că, în decursul aceleiași cine, m-a sunat și mama că e în fața blocului, și-a uitat cheile și interfonul e stricat, și că motanul – da, avem și-un motan – a fugit pe ușă fără să-l văd când am coborât s-o aduc pe mama, de a trebuit să-l căutăm prin tot blocul?

Desigur, ca orice pereche de părinți, suntem obișnuiți ca planurile să nu ne iasă. Ceea ce nu ne împiedică însă niciodată să improvizăm din mers. Ca și în cazul cinei: am cuplat copiii cu bunica, iar noi ne-am retras pe balcon să ne savurăm paharul de vin sau ce-a mai rămas din el – împreună cu pisicul.

Text: Mara Wagner (me & my monkeys blog) pentru revista Femeia.

Comments

comments

experiente

Previous:

Când este momentul să îți oferi singură un cadou. 7 lucruri de care ai nevoie

Next:

O rutină nutrițională corectă și prietenoasă care să ne ajute să slăbim după naștere!

You may also like

Post a new comment