(P) Tricicleta pentru copii – necesara in dezvoltarea armonioasa a acestora

06 December of 2017

Tricicleta este de departe una dintre jucariile copilariei de care fiecare isi aduce aminte cu drag. Bine, poate nu este neaparat o jucarie, ci mai mult un echipament pentru miscare, dar memorabila sigur este. Vorbim despre o categorie extrem de folosita, pe care orice micut o are. Piata este plina de astfel de articole, care mai de care mai deosebite prin desenele de pe ele, prin functii suplimentare si alte astfel de detalii.

Dificultatea ar consta nu in identificarea unui magazin care sa le vanda, ci in gasirea celui mai potrivit producator. Este foarte important sa se puna accent pe ceea ce conteaza cu adevarat, adica pe siguranta copiilor. Asadar, nu numai aspectul si pretul sunt factori de luat in considerare in alegerea tricicletei. Cat de confortabila este si mai ales cat de stabila?

Iata cat de necesara este o tricicleta, una aleasa responsabil!

Pentru a avea garantia ca alegerea facuta este si cea mai inspirata, o tricicleta trebuie selectata dupa siguranta pe care o ofera, durabilitate, marime si stil.

Siguranta

In fapt, este un aspect pe care trebuie sa il vizeze orice jucarie sau produs pentru copii. De preferat este o tricicleta cu centrul de gravitate situat mai jos, pentru a putea facilita virajele la dreapta sau la stanga corespunzator, chiar si atunci cand ruleaza cu o viteza mai mare.

Indiferent daca te orientezi dupa triciclete gasite in mediul online sau in cel fizic, siguranta trebuie neaparat avuta deci in vedere.

Marimea

Acest criteriu depinde de la un copil la altul, de varsta acestuia, de inaltimea sa. Conteaza marimea, pentru ca in functie de aceasta ii este asigurat un anumit grad de confort copilului, precum si pentru faptul ca il ajuta sa fie in siguranta.

Cele mai indicate sunt modelele care dispun de scaun si inaltime ajustabila. Cei mici se dezvolta destul de rapid si se inalta, deci este o solutie rentabila. Astfel, parintii nu mai trebuie sa inlocuiasca tricicleta din cauza ca este prea mica. Desigur si modelele care nu se pot ajusta reprezinta o alegere, in acest caz putand fi folosite si de fratiorii mai mici ce vor urma.

Copilul trebuie sa ajunga usor la pedale, deci este necesar ca saua sa nu fie prea joasa. Mai recomandate sunt modelele de tip cupa sau galeata decat cele ascutite sau lunguiete – sunt mai sigure.

Durabilitatea

Iata inca un aspect important ce trebuie bifat. De luat in considerare trebuie rezistenta pe care o prezinta dispozitivul. Este asemenea unei jucarii, deci sigur nici un parinte nu se gandeste sa faca investitii suplimentare in reparatii. Asadar, un model care ofera stabilitate si siguranta este necesar, iar cele cu un grad ridicat de durabilitate sunt si cele mai bune in acest sens.

Stilul

Numai dupa ce parintii au avut in vedere indeplinirea tuturor celor mai sus mentionate, inclusiv conditiile de siguranta, se opt orienta dupa anumite dotari, un design aparte sau o coloristica jucausa. Acest ultim criteriu este intr-adevar cel care face diferenta cand vine vorba de entuziasmul pe care il manifesta micutul. Si practica si utila este alegerea unei triciclete mutifunctionale. Cand copilul da semne ca s-ar descurca cu 2 roti in loc de 3, tricicleta ar putea fi transformata in bicicleta.

Exista si modele care dispun de spatiu de depozitare a jucariilor, dar si de maner pentru ca parintii sa le poata impinge cand cei mici obosesc sau doresc doar sa fie plimbati.

Avand in vedere criteriile de selectie mentionate, cu siguranta ca fiecare parinte va gasi tricicleta potrivita pentru copilul sau, pe care sa o utilizeze pentru un timp indelungat, fara probleme. Astfel de triciclete gasite in mediul online vizeaza site-ul nichiduta.ro – un magazin pentru toti copiii.

Comments

comments

Previous:

(P) ”Sănătos de mic” – învățăm despre alimentația sănătoasă chiar din grădiniță

Next:

Pampers pune la culcare grijile părinților legate de somnul bebelușilor

You may also like

Post a new comment