(P) Itsy Bitsy transformă jocurile copilăriei în prilej de petrecere a timpului de calitate pentru toţi părinţii şi copiii

30 June of 2016

  • 40 de personalităţi aduc la Itsy Bitsy FM 40 de „Jocuri ale copilărieişi vacanţe gratuite familiilor care vor să petreacă mai mult timp împreună.
  • Acţiunea face parte din campania derulată de grupul de inițiativă format din Itsy Bitsy FM, lideri de opinie – Andreea Marin, Tili Niculae și Virgil Ianțu  -, parlamentari, specialiști psihologi, asociații de părinți, cărora li s-a alăturat Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.
  • Campania urmărește să schimbe relația dintre copiii și părinții din România, determinându-i pe cei din urmă să petreacă mai mult timp de calitate alături de cei mici .

Venind în sprijinul părinţilor care vor să petreacă mai mult timp de calitate alături de copii, în această vară, Itsy Bitsy FM a invitat 40 de personalităţi iubite de public să povestească jocul preferat din copilărie. Cele 40 de idei de joacă vor aduce în fiecare zi la radio şansa câştigării unei vacanţe gratuite pentru întreaga familie.

Invitaţi speciali ca Andreea Marin, Virgil Ianţu, Tili Niculae, Dana Rogoz, Alexandrina Halic, Cornel Ilie, Călin Goia, Gabriela Szabo, Smiley, Sore şi mulţi alţii reamintesc părinţilor cum se juca pe vremuri Şotronul, Elasticul, Frunza, Castelul şi toate celelalte jocuri pe care puţini copii le mai joacă astăzi. Pornind de la aceste amintiri frumoase părinţii pot crea o nouă şansă de timp de calitate petrecut în familie, recomandat de specialişti pentru dezvoltarea emoţionalaă a copiilor.

„Ştim că vara este cel mai bun moment pentru joacă, pentru timp frumos petrecut în familie, aşa că noua etapă a campaniei noastre vorbeşte despre cel mai plăcut mod de a petrece timpul cu cel mic – jocul. Şi ca să fie şi pe placul părinţilor această joacă, le răscolim amintirile din copilărie şi îi invităm la joacă cu copiii lor .” declară Nadia Tătaru, Director General Itsy Bitsy FM.

Când te joci cu al tău copil aduci în relaţia cu el cea mai frumoasă parte din tine: copilul tău interior – curios, încrezător, plin de resurse. Este sănătate curată pentru toată lumea!” declară psihoterapeuta Cristina Trepcea.

Aceste „Jocuri ale copilăriei” continuă campania lansată la începutul anului de grupul de iniţiativă format din Itsy Bitsy FM, lideri de opinie – Andreea Marin, Tili Niculae şi Virgil Ianțu -, parlamentari, specialiști psihologi, asociații de părinți, cărora li s-a alăturat  Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Grupul de inițiativă a lansat atunci un apel către părinții din România – „Petreceți minimum o oră de calitate pe zi cu copiii voștri” – și o amplă campanie de informare pe parcursul anului, care include și demersurile pentru ca 1 Iunie să devină zi liberă națională, astfel încât părinții și copiii să aibă ocazia să petreacă mai mult timp de calitate împreună. Peste 16.500 de români care sprijină inițiativa s-au alăturat acesteia pe pagina de Facebook 1 iunie zi liberă.

Campania care susține inițiativa legislativă de obţinere a zilei de 1 Iunie zi liberă a fost demarată în urma semnalelor de alarmă ridicate de numeroase studii, care arată că 6 din 10 copii simt nevoia să petreacă mai mult timp cu părinții, deși doar 24% din părinți cred că timpul petrecut cu cei mici este prea puțin. Pe măsură ce copilul crește, timpul petrecut cu părinții în timpul săptămânii și în weekend scade. Conform experților, timp de calitate nu înseamnă timp petrecut în aceeași cameră, ci ca părinții să fie prezenți 100% în relație, oferindu-le copiilor întreaga atenție.

Comments

comments

Previous:

Ghidul părinților responsabili. Cum îți pregătești copilul pentru plecarea la facultate

Next:

Gelozia între frați:cum o gestionăm?

You may also like

Post a new comment