Facilitățile azilurilor moderne pentru bătrâni

17 February of 2021

Dacă părintele sau bunicul tău nu se mai poate descurca singur din cauza vârstei înainte sau a unor afecțiuni cronice de care suferă, cel mai bun mod în care îl poți ajuta este internarea lui într-un cămin de bătrâni care oferă servicii de calitate. În acest fel, el va beneficia de îngrijirea de care are nevoie și va putea socializa cu alte persoane de vârste apropiate. 

Acum există multe centre de acest fel, de aceea îți recomandăm să alegi un azil de bătrâni din București care asigură facilități moderne pentru rezidenții săi. Ce înseamnă acest lucru? Îți prezentăm în continuare care sunt serviciile și condițiile pe care trebuie să le ofere un cămin premium pentru bătrâni, astfel încât să știi ce așteptări să ai atunci când vizitezi un centru de acest fel.

Servicii medicale de calitate

O diferență importantă pe care o aduce un azil modern față de unul obișnuit constă în calitatea serviciilor medicale oferite rezidenților. Pentru că bătrânii suferă de obicei de afecțiuni cronice, iar starea lor de sănătate se poate agrava oricând, este important să beneficieze zilnic de un consult medical. 

Acesta poate fi realizat la sediu de către un medic generalist, iar dacă va fi necesar, rezidentul va fi consultat și de către un medic specialist. De asemenea, vârstnicii trebuie să beneficieze de ședințe de recuperare medicală (masaj, kinetoterapie etc.) și să fie însoțiți la spital, în caz de urgență.

În plus, rezidenții care suferă de Alzheimer sau Parkinson, boli specifice bătrâneții, vor fi monitorizați constant, îngrijiți și supravegheați permanent, pentru că nu se pot descurca singuri. De aceea, dacă părintele sau bunicul tău suferă de una dintre aceste afecțiuni, nu ezita să-l aduci într-un centru unde există personal calificat pentru îngrijirea acestor bolnavi.

De asemenea, serviciile medicale oferite rezidenților trebuie să includă ședințe de recuperare medicală (kinetoterapie, fizioterapie), care sunt esențiale în special pentru rezidenții care au suferit un accident vascular cerebral. Tot în cadrul centrului, rezidenții se pot înscrie pe lista unui nou medic de familie, dacă doresc acest lucru.

Meniu personalizat

Un cămin modern trebuie să le asigure rezidenților un meniu personalizat, care să țină cont de afecțiunile cronice ale fiecăruia în parte. Bătrânii trebuie să respecte, de obicei, un regim alimentar mai strict, din cauza bolilor de care suferă, iar consumul unor alimente nerecomandate le poate face rău. De cele mai multe ori, consumul de alimente sărate, grase sau foarte dulci nu este indicat vârstnicilor.

Prin urmare, atunci când vizitezi un centru de acest fel, asigură-te că rezidenții primesc un meniu special, personalizat pentru fiecare în parte, iar acesta trebuie să fie conceput de către un nutriționist, la indicațiile medicului. Desigur, mâncarea trebuie să fie proaspătă, gătită zilnic în bucătăria căminului.

Condiții excelente de cazare

Rezidentul trebuie să aibă posibilitatea să opteze pentru condițiile de cazare pe care și le dorește. Doar în acest fel se va putea simți la fel de bine ca acasă, bucurându-se în continuare de intimitate, dar având totodată ocazia să socializeze și cu alți rezidenți. 

Un azil modern trebuie să ofere opțiunea cazării într-o cameră single sau într-o cameră cu mai multe paturi, în funcție de preferințele vârstnicului și de starea lui de sănătate. Ideal ar fi să existe și o curte sau un parc în apropierea azilului, pentru ca rezidenții să poată face plimbări în aer liber.

În mod normal, condițiile de cazare oferite de un cămin de bătrâni modern trebuie să includă: 

  • Cazare în camere spațioase, luminoase și aerisite, cu unul sau mai multe paturi și baie privată
  • Curte privată pentru plimbări și activități în aer liber
  • Săli amenajate pentru diferite activități recreative (sală de lectură, de muzică, ateliere de desen sau pictură)
  • Sală de mese spațioasă, unde rezidenții pot să socializeze.

Acestea sunt cele mai importante facilități pe care trebuie să le ofere un azil modern pentru bătrâni. Vizitează mai multe centre și alege căminul potrivit pentru nevoile persoanei dragi!

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: affinity.ro

Comments

comments

pavaj

Previous:

Îți dorești o curte amenajată într-un stil unic? Iată câteva tipuri inedite de pavaj

Rezoluții la început de primăvara

Next:

Rezoluții la început de primăvara

You may also like

Post a new comment