Fac ce-mi spune inima?

15 March of 2016

Fie că e vorba de alegeri importante, fie că sunt simple decizii de moment, avem posibilitatea să ne urmăm vocea inimii sau să ne lăsăm influențați de cei din jur…

De multe ori, tu vrei să faci într-un fel, dar ceilalți sunt de altă părere. De câte ori nu ai fost tentată să urmezi sfatul altora mai de succes, să te îmbraci într-un anumit fel, deși inima nu te îndemna spre ținuta respectivă, sau ai urmat un curs pentru că așa vroiau părinții, nu că te atrăgea? Ori ai acceptat un job pentru că ți s-a spus în mod repetat de cei apropiați că e mai bine pentru tine din X motive, fără să ții cont de vocea interioară, care îți spunea că nu e ceea ce îți place? Sau inima îți șoptea că e mai bun băiatul care te sprijinea ori de câte ori aveai nevoie, decât cel recomandat de ceilalți, cu lipici la public și tu l-ai ales pe cel popular, care avea timp foarte puțin pentru tine?

Ce voci auzi? Dacă primești o mulțime de feedbackuri negative, plângeri și critici, gândește-te de unde vin gândurile astea. Este cumva un părinte critic, o prietenă autoritară care emite judecăți despre cine ești și ce poți realiza? Auzi des cuvintele: trebuie, nu poți, n-o să fie bine, nu vei reuși? Atunci ești influențată în mod negativ de ceilalți.

Așteptările celor din jur
Fericirea și succesul înseamnă a-ți petrece viața în stilul tău. Fii tu însuți și urmează-ți vocea interioară. Nimeni nu poate să-ți spună că ceea ce  faci este greșit. Fiecare are propriile visuri, își poartă propriile lupte și are o cale valabilă pentru el însuși. Dacă sfârșești prin a duce o viață plictisitoare, mizerabilă, pentru că te-ai ignorat pe tine însuți, dar în schimb ai ascultat de părinți de cea mai bună prietenă, sau emisiunea X de la TV, atunci nu trebuie să dai vina pe nimeni. Doar ține cont că cel mai inteligent și mai curajos lucru pe care-l poți face este să asculți de intuiția ta.

Comparații cu alții
Motivul pentru care ne luptăm cu insecuritatea este pentru că ne comparăm datele noastre cu ale celorlalți.
Ascultăm de vocea publicului, în loc să ținem cont de vocea noastră interioară. Păs-trea-ză-ți gândurile și energia pentru propriile treburi și interese.

1. Uită de ceilalți, învață să îți urmezi propria cale. Păstrează-ți cele mai bune dorințe și cele mai mari obiective aproape de inima ta și dedică timp pentru ele. Nu‑ți fie teamă să fii de una singură  și înaintează către ele, cu inima deschisă. Nu lăsa ignoranța, drama sau negativismul nimănui să te oprească să fii cea mai bună posibil. Fă ceea ce îți dictează inima, asta e calea cea bună pentru tine. Deoarece concentrată pe munca importantă ție și fiind în pace cu tine însăți, aproape nimeni nu te poate perturba.

2. Fii mulțumită de tine, nu căuta validarea celor din jur. Ce ai face diferit dacă ai ști că nimeni nu te-ar judeca? Imaginează-ți asta înainte de a întreprinde o activitate, un proiect etc. Adevărul este că nimeni nu are voie să te judece! Oamenii din jur pot să audă poveștile tale, se pot gândi că te cunosc, dar nu pot simți prin ceea ce treci, ei nu trăiesc viața ta în locul tău. Așa că uită ce gândesc și ce spun despre tine. Concentrează-te pe ceea ce simți tu și mergi pe drumul care te face să te simți cel mai bine și mai „pe picioarele tale.“

3. Nu îi lăsa pe ceilalți să îți spulbere visurile. Fă măcar o dată ce spun ei că nu poți face și, după ce le demonstrezi că poți, nu mai lua în seamă negativismul lor. Fugi de acești oameni. Lucrurile bune se vor întâmpla când te vei îndepărta de negativism și de cei care l-au creat.

4. Creează un suporter din tine însăți. Când faci ceva, spune-ți „acum faci o treabă grozavă“. Când te uiți în oglindă, spune-ți că ești OK așa cum ești. Dacă este ceva ce îți dorești cu adevărat, dar partea critică din capul tău îți taie avântul, încearcă s-o ignori. Astfel vei deschide calea pentru feedback pozitiv și instrucții constructive pentru inimă și glasul ei.

5. Înconjoară-te de oameni care cred în tine și te încurajează constant. Împrietenește-te cu oameni pozitivi, care văd punctele tale tari, le apreciază și nu se concentrează doar pe slăbiciunile tale. Nu te agăța de oameni care te fac să te simți proastă, netalentată sau fără importanță. Prietenii adevărați nu vor să își impună punctul lor de vedere, ci vor fi bucuroși că ție îți este bine și că te bucuri de ceea ce faci.

Nu te apăra, nu te scuza, nu te justifica față de cei care nu te înțeleg. Lasă-i pe ceilalți să creadă ce vor, pentru că gândurile lor negative oricum nu te vor ajuta, nici pe tine, nici pe ei. Urmează-ți calea ta,  propria gândire și adevăratele scopuri pornite din interior.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Ce scuze folosesti cand nu ai chef de sex

Next:

Cinci reguli de aur pentru o viata sexuala perfecta

You may also like

Post a new comment