Există o legătură între acnee și stres? Se pare că da!

07 September of 2020

Stresul cauzează frecvent efecte secundare, cum ar fi insomnia și tensiunea arterială crescută și poate afecta chiar și sănătatea mintală. Acneea și stresul merg, de asemenea, mână în mână, așa că, dacă te întrebi de ce ești plină de coșuri peste noapte, verifică-ți nivelul de stres.

Stresul provoacă erupții? Da!

Acneea – inclusiv coșuri, puncte albe și puncte negre – este o problemă comună a pielii care începe, de obicei, după pubertate, când modificările hormonale fac pielea mai grasă. Mulți oameni continuă să sufere de acnee pe tot parcursul maturității. De obicei, este determinată și genetic. Experții medicali au suspectat multă vreme o relație între acnee și stres, iar un studiu recent publicat în Clinical, Cosmetic and Investigative Dermatology a indicat faptul că adulții tineri au mai multe coșuri în timpul perioadelor de examen comparativ cu perioadele cu stres scăzut, cum ar fi vacanțele de vară.

Cercetătorii nu sunt siguri cum stresul provoacă acnee, dar inflamația este ciudată. Persoanele stresate au, de asemenea, tendința de a se răsfăța cu obiceiuri proaste (consumul de junkfood, somn neregulat, fără exerciții fizice) care pot agrava o problemă a pielii.

Cum poți preveni acneea indusă de stres

Faptul că stresul provoacă acnee (sau este cel puțin un factor care contribuie) este doar o piesă a puzzle-ului. Cum poți diminua stresul și evita erupțiile? În primul rând, ia măsuri corecte pentru a gestiona stresul. Este posibil să nu poți elimina stresul din viața ta, dar poți schimba modul în care reacționezi la el.

Căută modalități sănătoase de a scăpa de anxietate și de a rămâne optimistă. Mânâncă alimente sănătoase, meditează, fă din somn o prioritate și fă mișcare ori de câte ori poți, chiar dacă este doar o plimbare în jurul blocului. Evită consumul de zahăr, cofeină, alcool sau alte substanțe, pentru ameliorarea stresului.

Pentru a minimiza acneea, spală-te ușor față de două ori pe zi cu un săpun neagresiv, apoi usucă-te ușor prin tamponarea cu un prosop curat. Folosește cremă hidratantă și machiaj care nu conțin ulei, care îți vor bloca porii. Strânge-ți părul într-o coadă pentru ca firele să nu aungă pe față.

Acneea ușoară va răspunde adesea la cremele dermatocosmetice fără prescripție medicală care conțin peroxid de benzoil sau acid salicilic. În cele din urmă, bea multă apă pentru te hidrata corespunzător atât în interior, cât și în exterior.

Citeste si: Nazila Saki: Frumusetea trebuie sa o cultivam pentru noi!

Text: Ada Oprea/ susa foto: unsplash.com/

Comments

comments

femeie in galben, femeie care rade, tratamente cosmetice, tratamente antirid

Previous:

Tratamente antirid simple și eficiente

fructe de avocado, sa stii despre avocado, avocado taiat, fructe de avogado

Next:

Ce trebuie să știi despre fructele de avocado

You may also like

Post a new comment