Exfolierea potrivită pentru tenul tău

20 January of 2020

Exfolierea potrivită pentru tenul tău – Îngrijirea tenului este o problemă serioasă și trebuie tratată corespunzător. De aceea, exfolierea potriviă joacă un rol important în ritualul de frumusețe al oricărei femei.

Înlăturarea celulelor moarte ajută la curățarea tenului, la înlăturarea punctelor negre și la obținerea unui aspect nu doar îngrijit, ci care să radieze de frumusețe și sănătate. Fără doar și poate, exfolierea este o procedură cu multe beneficii concrete și imediate.

1. Ten uscat

Principala caracteristică a unei măști exfoliante când este vorba de un ten uscat este ca ea să conțină și ingrediente hidratante; altfel, procedura este prea agresivă pentru piele, iar efectele sunt unele nedorite. Un exfoliant delicat se potrivește optim acestui tip de ten, care nu trebuie iritat. În general, măștile cu amidon de orez sunt foarte bune, iar substanțe ca uleiul de măsline sau de cocos hrănesc corespunzător epiderma. Exfolierea se face, de obicei, o dată pe săptămână și procedura este urmată de aplicarea unei creme hidratante.

2. Ten mixt

Acest tip de piele nu ridică probleme majore, însă trebuie folosite măști care să mențină pH-ul în echilibru, astfel încât tenul să nu devină gras sau, din contră, uscat. O exfoliere săptămânală este perfectă, iar substanța principală din mască să fie alfa hidroxi acid (AHA), un ingredient din ce în ce mai frecvent utilizat în produsele cosmetice, care curăță fața și totodată îndepărtează celulele moarte. De reținut că un tratament cu AHA trebuie să fie urmat în mod obligatoriu de aplicarea unei creme cu protecție solară, deoarece pielea se fotosensibilizează.

3. Ten sensibil sau predispus la alergii

Măștile exfoliante trebuie să aibă o acțiune delicată; ca atare, sunt de evitat substanțele exfoliante chimice, scruburile ce conțin extracte din diverse semințe, uleiurile esențiale 
parfumate și substanțele cu alcool, care pot irita sau înroși pielea. Atenție: dacă suferi de o afecțiune dermatologică, nu exfolia pielea și cere sfatul unui specialist în cosmetică sau al unui medic.

4. Ten gras

Ca regulă generală,  masca pe care o folosești la exfoliere trebuie să nu conțină substanțe grase. Produsele pe bază de apă sunt cele mai indicate; ferește-te de scruburile agresive. 
Un ingredient-minune este beta hidroxiacizi (BHA); spre exemplu, acidul salicilic, ce funcționează atât ca exfoliant, cât și ca agent de curățare în profunzime a tenului.

Chiar dacă unii specialiști susțin că ar fi benefice, substanțe ca mentolul, alcoolul, eucaliptul, citricele și menta tind să înfunde porii și să irite țesutul cutanat, care va simți nevoia de a produce și mai multă grăsime.

Citeste si:

sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Îngrijire ca la carte pentru părul tău

Next:

Cele mai populare mituri despre frumusete

You may also like

Post a new comment