Exercitii simple pentru o memorie buna

14 January of 2016

Toți uităm. Lucru firesc și chiar indispensabil. Soluția? Exerciții simple pentru o memorie bună.

Dacă în ultima vreme ai început să uiți tot mai des ba câte un cuvânt sau un nume, ba unde ți-ai lăsat cheile, e semn că trebuie să iei măsuri pentru o memorie bună. Și primul lucru pe care îl poți face ca să-ți îmbunătățești memoria este s-o antrenezi. Cu cât o vei folosi mai mult, cu atât va deveni mai bună.

Îți propunem 4 exerciții simple și amuzante.

1. Lista de cumpărături
Poate fi un excelent exercițiu pentru mărirea capacității de memorare. Scrie pe o foaie de hârtie articolele pe care le ai de cumpărat, apoi memorează-le pe categorii: fructe (portocale, mere etc.), legume (ceapă, cartofi, ardei etc.), lactate (lapte, brânză etc.), cosmetice (săpun, deodorant) etc. Totuși, dacă ai de cumpărat mai mult de 7-9 produse ar fi bine să-ți faci o listă.

2. Obiectele din jur
Eficient, dar și amuzant. Te ajută să-ți dezvolți memoria vizuală. Cum procedezi? Când ești la serviciu, în vizită la prieteni sau într-un magazin, privește timp de câteva minute obiectele din încăpere. Apoi închide ochii și încearcă să-ți amintești tot ce ai văzut. La fel ca la primul exercițiu, poți grupa obiectele pe diverse categorii: mărime, culoare, utilitate…

3. Numele persoanelor
Vrei să ții minte o dată pentru totdeauna numele unei persoane? Când faci cunoștință cu cineva, fii atentă la numele ei. Apoi, în timpul conversației, ai grijă să-l repeți de câteva ori. Imaginează-ți numele scris pe o hârtie și asociază-l cu o imagine. Persoana poartă numele unei vedete? Îți aduce aminte de un animal, de un obiect sau de o plantă? Fă legătura între imaginea pe care ți-o evocă și numele său.

4. Cuvinte și cifre
Scrie pe o coloană 20 de cuvinte. În dreptul fiecăruia, scrie doar primele 2-3 litere din fiecare (copac-co, sportiv-spo). Acoperă coloana cu cuvintele întregi și încearcă să ți le amintești privind prescurtările lor. Ca să nu uiți data și locul unei întâlniri, formulează și repetă propoziții cu rimă: sâmbătă, la patru, în față la teatru.

Articol exclusiv online
Text: Angela Cîlțan
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

O viata fara bacterii

Next:

Cum tratezi mahmureala

You may also like

Post a new comment