Exercitii de naturalete cu Laura Cosoi

24 June of 2015

IMG_7793

Credit foto: Radu Vintilescu

Despre Laura s-a scris mult, o fată ca ea nu poate trece neobservată. Iar pasiunea ei pentru bucătărit ne-a relevat
o altă față a fashionistei, una care stârnește invidii în lumea showbizului. Însă oricât ar sta sub reflectoare, știe să își păstreze misterul și naturalețea. Acestea sunt atuurile ei principale. de Ivana Iancu

Laura este modestă și are o liniște frumoasă pe care o transmite celor din jur. A făcut de toate: dans, teatru, film, modelling.
Fiecare proiect o pune în alt fel în valoare. Nora este cel mai nou personaj pe care îl interpretează în filmul „Cel ales“, regizat și produs de Cristian Comeagă.

Dansatoare, model și actriță.
Ce legătură au cele trei domenii în care profesezi și ce preferi
să faci, de fapt? Prefer să fac exact ceea ce fac. Accept provocări din medii diferite, nu îmi este teamă de încercări. Cel mai mult, în acest moment, mă identific cu actoria, pentru că a fost o alegere naturală. Primesc oferte de a juca atât în filme, cât și în piese de teatru.

De la serialul „La bloc“ până la lungmetrajul „Cel ales“, cum a evoluat, în film, Laura Cosoi? Fiecare rol în parte a avut o importanță deosebită în viața mea profesională. Am crescut împreună cu personajele pe care le-am interpretat. Am fost Adina în „La Bloc“, Mara Soare în „Cu un pas înainte“, Grazia în „Moștenirea“, Marcela în „Portret la minut“, Tanzi în „Aniela“, Gabriela din „What Means Montley“, Laura în „Nollibrot“, Mia din „Un film simplu“.  Am fost naivă, inocentă, romantică, dar și puternică, sălbatică, cuceritoare.

Cât studiu și cât talent presupune a face un rol de film? Pregătirea pentru un rol presupune luni de documentare. Am căutat surse de inspirație, oameni care au genul respectiv de comportament, am fost cât se poate de vigilentă, pentru a descoperi similitudini, ticuri, expresii. În perioada respectivă renunț la preocupările mele și mă axez mai mult spre personaj. Talentul împreună cu seriozitatea și conștiinciozitatea aduc emoția!

Mai toate publicațiile încep descrierea ta cu „frumoasa Laura Cosoi“. E greu de dus un asemenea statut? Eu nu mă cred atât de frumoasă, așa că pot să trăiesc cu asta. Am și defecte, dar și calități. Sunt adepta naturalului și probabil că o femeie asumată este, în ochii privitorilor, o femeie frumoasă.

Îți dorești să joci într-o producție hollywoodiană? Ce parteneri ți-ar plăcea să ai? Nu m-am gândit niciodată atât de departe și nici nu îmi doresc. Mereu m-a surprins viața și mi-a oferit realități mai frumoase decât orice scenariu de film sau de poveste.

Ești o femeie orgolioasă? Notorietatea ți-a schimbat atitudinea? Nu sunt orgolioasă. Sunt un om echilibrat, care nu sare etapele importante. Notorietatea vine și pleacă, nu este o constantă în care eu să cred, după care să mă ghidez. Sunt un om rațional, cu așteptări mici, dar care primește bucurii mari de la viață.

Ai multe prietene din zona showbizului? Cum vă petreceți timpul împreună? Nu am multe prietene în showbiz, dar cele care sunt îmi sunt tare apropiate. Am și lucrat împreună și astfel relațiile noastre s-au dezvoltat natural și frumos. Ne place să ieșim la masă și să stăm la povești ore întregi. Suntem diferite, dar prietenia ne leagă deja de mulți ani și este foarte frumoasă.

De la 16 ani ai simțit gustul banului. Cum îți manageriezi câștigurile, ești risipitoare sau chibzuită? Veniturile mele sunt gestionate destul de bine. Nu risipesc banii, pentru că știu cât îmi ia să-i fac și ce presupune procesul acesta. Îmi place să călătoresc și o parte din bani îi îndrept spre această bucurie.

Îți amintești când ai vrut să oprești timpul fiindcă momentul pe care îl trăiai era memorabil? Nu vreau să treacă timpul, dar nici să-l opresc. Am trăit momente memorabile, dar au fost memorabile pentru că au ținut puțin.

Evident, te interesează moda, fiindcă lumea în care trăiești te obligă. Unde ai deprins știința de a te îmbrăca corect și care este ținuta pe care o apreciezi în mod special? Eu sunt foarte instinctivă când vine vorba despre ținutele alese. Nu mă gândesc niciodată foarte mult cu ce trebuie să mă îmbrac. Aleg outfiturile în funcție de locul în care merg, dar și de vremea de afară.

Nu e obositor să fii întotdeauna stresată de ideea că ești urmărită și că toată lumea îți cântărește aparițiile? Contează cât de mult preț pui pe astfel de păreri. Nu spun că nu contează, dar mă raportez în viață la lucruri palpabile, care au sens, și nu mă feresc de nimic. Întotdeauna există cineva nemulțumit la un moment dat, dar știu că lucrurile în viață sunt interpretabile și depind de gust, percepție, moment. Eu știu cine sunt, ce valori am și încerc să nu greșesc față de nimeni, pentru că așa am fost educată, nu de teama opiniilor din jur.

Dar cum se îmbracă Laura atunci când iese cu cățelul la plimbare sau când merge la cumpărături? Foarte lejer. De cele mai multe ori, pun poze cu outfiturile pe blogul meu, Laura Cosoi. Aleg jeans, tricou, teniși și o geacă de piele, dacă trebuie doar să-l scot pe Jazz la plimbare sau să merg la piață.

Viața personală îți este afectată de tabloide?  Ți-ai dori să trăiești liniștită și să fii profesor de dans, de pildă? Nici într-un caz. Am fost tot timpul deschisă în fața presei și nu am avut parte de evenimente negative până acum. Viața mea personală nu poate fi chiar atât de interesantă, crede-mă!

Ești o supraviețuitoare? Dacă faci un exercițiu de imaginație și te trezești într-o altă țară, fără niciun ban, cum ți-ai începe cariera? Pot să fac orice, în orice domeniu. Sunt un om muncitor și, cred eu, capabil. Aș putea juca și aș putea dansa. Acestea sunt lucruri care nu țin de bani, ci de cine ești în interior.

Crezi în puterea întâmplării, în dragoste la prima vedere? Ai trăit așa ceva? Dragostea la prima vedere are legătură mai mult cu chimia dintre doi oameni. Eu cred în sentimentele descoperite treptat și în cele ce apar în urma unor legături profunde.

Între a intra în bucătărie și a găti cu drag e o mică dife­rență.În ce categorie te poziționezi și ce îți place să gătești? Ador să gătesc pentru cei dragi. Acesta este scopul suprem pentru care aș intra în bucătărie!

Vara se apropie, ai planuri de vacanță? Cu siguranță, vom merge undeva la mare. Până la vară însă, am ales Madeira, pentru o vacanță romantică în doi.

Îți place să înoți? Merg la bazin de două ori pe săptămână, când am timp. Ador să înot!

Dar să dansezi la petreceri? Din păcate, ultima oară am dansat acum câteva luni. Nu merg la petreceri, așa că…

Din când în când mai cumperi o carte? Cumpăr des cărți. M-a impresionat, de curând, Elixirul dragostei.

Dar un parfum? Ce „nuanțe“ preferi? Ador parfumurile. Îmi plac cele condimentate, dar care au ceva „verde“ ca notă superioară.

Ce loc anume păstrezi în sufletul tău? România este în sufletul meu cu tot ce are ea, cu locuri, tradiții, imperfecțiuni, oameni. Este țara mea, inima mea.

 

Comments

comments

Previous:

Aventuri printre stalactite si stalagmite

Next:

Loredana Groza: Important e sa ramanem noi insine!

You may also like

Post a new comment