Exerciții utile dimineața. Cum iti pui in miscare metabolismul

30 July of 2019

Exerciții utile dimineața – Dacă dorești să slăbești repede și eficient, practică dimineața exerciții aerobice, pe stomacul gol.

După 6-8 ore de somn glicemia scade simțitor, iar în cazul unui efort organismul va începe imediat să ardă rezervele de grăsime. Un exercițiu de intensitate medie (jogging sau bicicletă de cameră) de 20 de minute, înainte de micul dejun, va accelera metabolismul, iar efectul său va dura și 72 de ore.

Dacă continui astfel, metabolismul va rămâne accelerat, iar organismul va folosi mai multă energie ca de obicei, chiar și în repaus. Exercițiile fizice de mai jos pot fi practicate, fiecare în reprize de câte 20, de orice persoană, chiar dacă nu se află într-o formă străluci­tă.

La început poate să apară febra musculară, dar aceasta cedează pe măsură ce mușchii își recapătă flexibilitatea și tonusul, iar exercițiile vor fi urmate de o plăcută senzație de relaxare, în scurt timp începând să devină vizibile efectele pozitive.

Întărirea mușchilor pieptului și mușchilor brațelor:
1 Flotări: Îngenunchează, întinde brațele și apleacă-te în față, genunchii să rămână pe podea. Încordează mușchii fesieri și mușchii abdominali, astfel ca în timpul exercițiului să nu îndoi deloc spatele. În timp ce inspiri, lasă-ți în jos pieptul, cât mai aproape de podea, fără să o atingi, iar când expiri împinge-te în sus.
2 Culcă-te pe partea stângă, îndoaie picioarele și sprijină-te cu mâna dreaptă la nivelul umărului stâng. Cu mâna stângă prinde-ți umărul drept, apoi ridică umărul stâng cât poți. În timp ce inspiri, apropie de podea umărul stâng și întinde brațul stâng.

Întărirea mușchilor picioarelor și feselor:
1 Genuflexiuni: Stai cu picioarele puțin depărtate. Labele picioarelor să fie paralele și îndreptate către față. Lasă-ți greutatea pe călcâie. În timp ce inspiri, întinde brațele în față, ghemuiește-te și înclină-te un pic în față. Ridică-te și lasă-ți brațele să revină în poziția inițială.
2 Pășește în față circa un metru și pune mâinile pe șolduri. În timp ce inspiri, coboară corpul în așa fel, încât genunchiul din față să fie îndoit sub unghi drept. Revin-o în poziția inițială în timp ce expiri.
3 Îngenunchează, împreunează mâinile, sprijină-te pe antebrațe și întinde spre spate un picior. Încordează mușchii abdominali și, în timp ce expiri, ridică fiecare picior, pe rând, de câte 20 de ori.

Întărirea mușchilor spatelui:
1 Așază-te „turcește“, ridică brațele și rotește palmele în afară. Printr-o mișcare largă, trage în jos umerii și coatele, rotind palmele spre interior.
2 Îngenunchează, întinde brațele în față și sprijină-te pe palme. Ridică de 10 ori, alternativ, brațul stâng și cel drept, apoi repetă exercițiul.

Întărirea mușchilor abdominali:
1 Culcă-te pe spate și întinde brațele deasupra capului. Ridică picioarele, astfel încât să facă unghi drept cu podeaua. În timp ce expiri, ridică-ți bustul și brațele. Având brațele întinse, încearcă să îți atingi gleznele, apoi revino în poziția inițială.
2 Culcă-te pe spate și întinde brațele pe lângă corp. Trage tălpile spre corp, astfel încât călcâiele să fie cât mai aproape de fese. În timp ce expiri, ridică încet bazinul și du genunchii cât mai aproape de frunte. În timp ce inspiri, adu picioarele în poziția inițială.
3 Culcă-te pe o parte, cu picioarele întinse și lipite. Ridică-te pe antebraț, sprijinindu-te cu brațul celălalt, punând mâna peste cealaltă. Fără să miști brațele, ridică șoldul. Menține un timp această poziție, apoi revino în cea inițială.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Cristi Niculescu
Sursa foto: pexels.com/

 

Comments

comments

Previous:

Dansează 
din toată inima. Un alt mod de a face miscare

Next:

Modul în care sportul crește imunitatea

You may also like

Post a new comment