Eticheta în online

05 April of 2013

Fotolia_50220257_Subscription_XXL

➽ Pot să refuz prietenia șefului pe Facebook?
Superiorul tău sau un client ți-a trimis o cerere de prietenie? Poți să o refuzi. Dar cu eleganță. Adică, explicând faptul că vrei să separi viața personală de cea profesională. O alternativă bună ar fi să vă împrieteniți pe o  platformă de afaceri.

➽ Se pot folosi smiley în e-mailurile de afaceri?
Dacă scrii unor colegi, un emoticon poa­te ajuta la mai buna înțelegere a cuvintelor alese. În cazul e-mailurilor oficiale însă este mai bine să renunți la smiley sau semne de punc­tuație în exces. Dau senzația de neprofesionalism.

➽ Este OK să anulez o întâlnire prin SMS/mail/facebook?
Cum te simți când planifici o petrecere sau abia aștepți întâlnirea cu o prietenă și, cu puțin timp înainte, primești un SMS sec: „Îmi pare rău, nu ajung azi“? Anularea prin SMS a devenit ceva obișnuit în vremea noastră,  dar nu este deloc elegantă! Dacă trebuie neapărat să anulezi întâlnirea, atunci măcar dă un telefon.

Câteva mici reguli de scriere
❋ Dragă, stimate… Prin e-mail sau SMS: formula de adresare potrivită destinatarului respectiv necesită mai multe litere, dar merită scrise, pentru că ele exprimă aprecierea. La fel se întâmplă cu lucrurile simple, cum ar fi evitarea greșelilor de ortografie și răspunsul la timp.
❋ Dacă scrii totul cu litere mari este ca și cum ai răcni la persoana respectivă. Cine scrie totul cu literă mică și presară o mulțime de prescurtări în mesaj poate fi bănuit de… lene.
❋ Este în regulă să-ți verifici telefonul în public, dar soneriile enervante și discuțiile personale picante nu trebuie să se audă la 100 de metri.

Comments

comments

Previous:

La ce e bună schimbarea și cât de des ar trebui să se întâmple?

Next:

Cum faci față șefilor autoritari?

You may also like

Post a new comment