Esti prea amabila? Nu-i deloc bine!

24 March of 2016

De mici suntem învățați să fim drăguți și politicoși, pentru a ne deprinde cu bunele maniere. Societatea depinde de civilizație pentru a funcționa bine și relațiile cer respect reciproc pentru a rezista în timp. Dar uneori a fi prea amabilă cu cei din jur îi poate determina pe ceilalți să profite de tine…

Într-o relație și în viață, în general, este bine să fii recunoscător, plin de considerație față de celălalt. Dar să sari mereu în ajutor și să ajungi să te neglijezi pe tine însuți nu mai e benefic. Sunt anumite semne, ușor de recunoscut, care ne arată dacă suntem prea amabili. Află singură dacă ești prea amabilă în relația cu ceilalți, verificând următoarele:

Prea interesată de ceilalți
Este bine să fii interesată de ce se petrece în jur, de ceea ce fac colegul, soacra, mama, soțul. Da, vrei să știi ce face soțul în fiecare moment la serviciu, când merge la mama lui, când e la fotbal cu băieții, în general, să cunoști orice miș-care din viața lui. Dar interesul excesiv asupra altei persoane poate deveni obositor pentru persoana urmărită.
Pe de o parte interesul crescut deranjează, pe de altă parte, riști să devii prea plictisitoare când te concentrezi mai mult pe viața celuilalt. Asta deoarece ajungi să îți lași baltă aspirațiile, interesele și în cele din urmă să îți trădezi propria personalitate, propriile visuri.
Apoi, concentrându-te prea mult pe relație și prea puțin asupra ta, „șansele“ ca relația voastră să se deterioreze sunt destul de mari pe termen lung.

Prea multe complimente
Ești mereu atentă la cei din jur și îi complimentezi de câte ori ai ocazia. Uneori pe merit, alteori din politețe. Dacă îi spui celui de lângă tine, de 6 ori pe zi: „Ce frumos ești“ sau „Ce inteligent ești“, vei sfârși prin a-l enerva. Complimentul își va pierde din sem-nificație și nu va mai fi luat în serios. A spune lucruri dră-guțe de dragul obiș-nuinței sau pentru a le face pe plac celor din jurul tău, fără a avea o acoperire în realitate, denotă faptul că ești mult prea amabilă.
Complimentele se fac în mod constant, dar cu cât sunt mai surprinzătoare și în contextul potrivit, cu atât sunt primite mai bine.

Prea înțelegătoare
Toleranța, mintea deschisă și acceptarea celor din jur fac parte din valorile societății moderne. Dar uneori poți fi prea înțelegătoare și prea amabilă. Îți spui că și oamenii cei mai buni au momentele lor de neliniște, nervi, acționând neadecvat. Încercând să înțelegi comportamentul greșit al soțului atunci când te jignește, considerând că are probleme la serviciu, devii prea drăguță. Nimeni nu are dreptul să-ți încalce limitele. Insultele sunt inacceptabile și nu au deloc justificare.

Tot timpul optimistă
Uneori a fi drăguță poate fi o mască în spatele căreia te ascunzi de propriile do-rințe, visuri sau de propria personalitate. Ești mereu cu zâmbetul pe buze și pozitivă, cu o bună dispoziție contagioasă? E OK, dar fiind plină de zâmbete și plină de îngăduință, devii neautentică. Cine nu se simte uneori scos din sărite, nervos că l-a enervat copilul, iritat pentru că mama sună de 10 ori pe zi și că soțul nu s-a purtat bine? Să fii uneori nervoasă, iritată sau supărată denotă faptul că ești ființă umană, și nu că suferi de instabilitate emoțională.

Citeste si:

 

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Sex in trenul spre Viena. Povesti adevarate

Next:

Vrei sa fii respectata si apreciata? Uite cum faci!

You may also like

Post a new comment